U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De Hakkelaar krijgt 5,5 jaar en miljoen boete
AMSTERDAM, 30 JAN. Het gerechtshof in Amsterdam heeft vanochtend Johan V., bijgenaamd de Hakkelaar, wegens grootschalige hasjhandel en het leiding geven aan een criminele organisatie veroordeeld tot 5,5 jaar gevangenisstraf en een miljoen gulden boete. 'Rechterhand' Koos R. kreeg een straf van 3,5 jaar opgelegd.

Hoofdofficier Daverschot wil overplaatsing
DEN HAAG, 30 JAN. De Groningse hoofdofficier R. Daverschot heeft vanmiddag om overplaatsing gevraagd. Daverschot zegt dat zijn werkzaamheden in Groningen beter kunnen worden gedaan door een nieuwe hoofdofficier van justitie, mede gelet op het vertrek van burgemeester Ouwerkerk en korpschef Veenstra.

Duisenberg wil bank acht jaar leiden
ROTTERDAM, 30 JAN. De voormalige president van De Nederlandsche Bank Wim Duisenberg voelt er niets voor slechts voor vier jaar de Europese Centrale Bank (ECB) te leiden. Dat zou in strijd zijn met het Verdrag van Maastricht, aldus Duisenberg gisteren in het tv-programma Nova. De benoeming bij de ECB is voor acht jaar, onderstreepte het huidige hoofd van het Europees Monetair Instituut. ,,Het zou een zeer slechte start zijn voor de nieuwe centrale bank wanneer de eerste beslissing meteen zou afwijken van het Verdrag van Maastricht.''

Lammers wellicht als waarnemer naar Groningen
DEN HAAG, 30 JAN. De commissaris van de koningin in Groningen, Alders, heeft de PvdA'er Lammers gevraagd waarnemend burgemeester van Groningen te worden. Lammers (66), oud-commissaris van de koningin in Flevoland, moet burgemeester Ouwerkerk vervangen. Minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) steunt deze voordracht. Op zijn ministerie wordt er rekening mee gehouden dat PvdA-fractievoorzitter Wallage burgemeester van die stad wordt.

Melkert werkt aan koopkracht
DEN HAAG, 30 JAN. Minister Melkert (Sociale Zaken) komt binnen twee weken met voorstellen om uiterlijk in april de mensen te compenseren die deze maand te maken kregen met een verlaging van hun nettoloon.

Onderwijsbonden roepen staking uit
UTRECHT, 30 JAN. Leraren op middelbare scholen zullen tussen 16 en 19 februari een hele dag staken uit protest tegen de hoge werkdruk. Hiertoe hebben de onderwijsbonden gistermiddag opgeroepen.

Rechtszaak tegen Papon geschorst
PARIJS, 30 JAN. Arno Klarsfeld, advocaat in de zaak tegen de Franse topambtenaar Maurice Papon, wil dat rechter Jean-Louis Castagnède van de zaak wordt ontheven. Deze zou nauwe familiebanden hebben met door de nazi's gedeporteerde joden. De rechtszaak is geschorst tot maandag.

Rebellen Soedan veroveren stad
NAIROBI, 30 JAN. Rebellen hebben gisteren Wau, de tweede stad in het zuiden van Soedan, ingenomen. Dit zegt John Garang, leider van het Soedanese Volksbevrijdingsleger.

Marcelo Rios in tennisfinale
ROTTERDAM, 30 JAN. Marcelo Rios heeft vandaag de finale bereikt van de open Australische tenniskampioenschappen. De Chileen versloeg de Fransman Escude: 6-1, 6-3, 6-2. Gisteren bereikte Petr Korda al de eindstrijd van het mannen enkelspel.

Boris Jeltsin geen kandidaat in 2000
MOSKOU, 30 JAN. De Russische President Boris Jeltsin heeft vanmorgen aangekondigd geen kandidaat te zijn in de presidentsverkiezingen in 2000.

Alan Greenspan
WASHINGTON, 30 JAN. De Aziatische crisis heeft eerder gunstige dan ongunstige gevolgen voor de VS-economie. Dit zegt Fed-voorzitter Alan Greenspan.

NRC Webpagina's
30 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)