U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Positie Steenhuis onder zware druk
De positie van procureur-generaal D. Steenhuis is zwaar onder druk komen te staan, nu blijkt dat hij ook banden heeft met bedrijven die zijn gespecialiseerd in automatisering.


E C O N O M I E :


Koerswinst 15 pct bij inkoop van aandelen
De koersen op de Amsterdamse effectenbeurs stijgen met 15 procent wanneer bedrijven met hun 'overtollige' kasgeld eigen aandelen gaan inkopen. Volgens ABN Amro zullen steeds meer ondernemingen hiertoe besluiten als de fiscus de huidige belemmeringen wegneemt.


H O O F D A R T I K E L :


Nederland en de euro
De aanstaande besluitvorming over de Nederlandse deelname aan de Economische en Monetaire Unie (EMU) werpt haar schaduwen vooruit. Het besluit is buitengewoon ingrijpend. De gulden, een munt met een geschiedenis van eeuwen, wordt opgegeven voor een Europese munt waarmee geen historische binding bestaat en die nog geen bewezen harde reputatie heeft.


S P O R T :


Michael Klim de koning van WK zwemmen
Michael Klim mag zich na vijf dagen de koning van de WK zwemmen noemen. In het winderige Perth was de 20-jarige Australiër vanmorgen ongenaakbaar op de 100 meter vlinderslag. In 52,25, een fractie boven zijn eigen wereldrcecord (52,15), bleef Klim zijn concurrenten ruimschoots de baas. Daarmee behaalde hij zijn vijfde medaille van de week.


NRC Webpagina's
16 JANUARI 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)