U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Eis 20 jaar en tbs in zaak-Kösedag
DEN HAAG, 16 JAN. Tegen de verdachte van een brandstichting in de Haagse Schilderswijk waarbij in maart vorig jaar zes leden van de Turkse familie Kösedag omkwamen, is vanmiddag voor de rechtbank in Den Haag twintig jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist. De verdachte is een neef van de familie en meende dat Kösedag hem een 'slechte vader' had genoemd.

Kok sust rel euro, Kamer kritiseert houding van VVD
DEN HAAG, 16 JAN. Premier Kok heeft gisteravond de discussie over de economische prestaties van Italië gesust, maar VVD-minister Zalm (Financiën) heeft niet de indruk kunnen wegnemen dat hij grote moeite heeft met Italiaanse deelname aan de Europese muntunie.

Contacten verdachte van beursfraude met drugshandelaren
ROTTERDAM, 16 JAN. Justitie weet sinds 1996 dat de vermogensbeheerder Dirk de Groot, een hoofdverdachte in de beursfraudezaak, nauwe banden onderhoudt met drugshandelaren als Johan V. alias 'De Hakkelaar' en zijn kompaan Koos R. Dit blijkt uit het strafdossier van het beursschandaal.

Weer nieuw geval varkenspest in Brabant ontdekt
DEN HAAG, 16 JAN. Op een varkenshouderij in de Oost-Brabantse gemeente Ravenstein is gisteren een nieuw geval van varkenspest geconstateerd. Het ministerie van Landbouw heeft uit voorzorg een nieuw, verruimd vervoersverbod ingesteld in het gebied dat wordt begrensd door Weert, Venlo, Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven.

Iran verwerpt dialoog met VS
TEHERAN, 16 JAN. De Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei heeft vandaag ,,elk idee van een dialoog en onderhandelingen'' met de Amerikaanse 'Grote Satan' van de hand gewezen. Khamenei's uitspraak tijdens het Vrijdaggebed aan de universiteit van Teheran volgt op herhaalde oproepen van president Khatami tot een dialoog tussen de volkeren van Iran en de VS.

Markus Wolf aangehouden
FRANKFURT, 16 JAN. Markus Wolf, het vroegere hoofd van de Oost-Duitse spionagedienst, is gearresteerd omdat hij weigert de naam te noemen van een spion. In zijn memoires schrijft Wolf over een zekere 'Julius' of 'J'. Volgens de Duitse justitie gaat het om de sociaal-democraat Gerhard Flämig, maar Wolf weigert te zeggen om wie het wel gaat.

Koningin voelt niets voor aubade
AMSTERDAM, 16 JAN. Koningin Beatrix stelt geen prijs op een aubade van alle Amsterdamse koren op haar zestigste verjaardag. De gemeente Amsterdam is teleurgesteld over de afwijzing.

Weerstand tegen Wallage bij PvdA
DEN HAAG, 16 JAN. Drie leden van de Kamerfractie van de PvdA willen dat niet Wallage maar iemand anders hun fractie na de volgende verkiezingen gaat leiden.

Synodebesuut weg om 'pedofiel'
ROTTERDAM, 16 JAN. Het synodebestuur van de Gereformeerde Kerken in Nederland treedt af. Het moderamen kan volgens de voorzitter, dominee R. Vissinga, niet langer bestuurlijk geloofwaardig functioneren na de affaire-Van Drimmelen. Deze predikant verklaarde pedofiel te zijn, maar sprak dat later tegen.

NRC Webpagina's
16 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)