U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Authentieke geluiden uit Groningen
Redt Ouwerkerk het? Wij moeten het ergste voor hem vrezen. Tien jaar geleden zou ik hem nog een goede kans hebben gegeven. Als je toen als lokale autoriteit faalde, kwam je dat hooguit op enkele verontruste hoofdredactionele commentaren te staan in de toonaangevende, landelijke pers. Het Journaal stuurde een verslaggever die zich schaapachtig bij het plaatsnaambord liet filmen, alvorens voor anker te gaan in de plaatselijke herberg om daar de rest van de dag wat couleur locale op te doen.


T V   V O O R A F :


Plezier voor alle schakers
De Nederlandse televisie houdt niet van schaken. Er is in Europa waarschijnlijk geen land waar het schaken zo weinig op de televisie te zien is als in Nederland. Hoe dat komt valt moeilijk te begrijpen. Het heeft er misschien mee te maken dat de Nederlandse televisie voor ieder onderwerp één deskundige heeft. Als Hans Böhm geen zin heeft, bestaat het schaakspel niet meer, zelfs niet als er een wereldkampioenschap in ons land plaatsvindt, zoals in 1993 en in 1997. En ook als Böhm wel een goede bui heeft wordt het schaken niet altijd serieus genomen.


F I L M   V O O R A F :


L'appât
L'appât (de lokvogel) is een soms onbegrepen film en zijn regisseur, de Franse veteraan Bertrand Tavernier, kan zich daar zeer boos over maken. Hij wilde dat zijn film, die in 1995 een Gouden Beer won op het filmfestival in Berlijn, een aanklacht tegen zinloos geweld zou zijn, met name onder jongeren die vanuit een consumptiegerichte, geldbeluste mentaliteit tot grote meedogenloosheid bereid zijn.

NRC Webpagina's
16 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)