U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Videotex geheel in handen van KPN
Internet- aanbieder Videotex Nederland (World Access / Planet Internet) komt geheel in handen van PTT Telecom. Zeven aandeelhouders die gezamenlijk 41 procent van de aandelen Videotex in handen hadden hebben hun pakket verkocht.



Veiling van telecom-licenties
Vijf partijen azen op nieuwe mobiele nettenBij het ministerie van Verkeer en Waterstaat hebben zich vijf belangstellenden gemeld voor een vergunning voor de bouw van een nieuw landelijk netwerk voor mobiele telefonie. Omdat er maar twee vergunningen zijn, ziet het er naar uit dat die worden geveild.



Regering VS in verweer tegen rechterlijke uitspraak
De regering van de Verenigde Staten heeft stappen ondernomen tegen een rechterlijke uitspraak die regionale telefoonmaatschappijen de mogelijkheid zou geven hun klanten lange-afstandgesprekken aan te bieden.



Zoveel suggestie in een foto
Een foto van dertien heren, in elk geval mannen. Vier zitten, negen staan erachter, allen hebben een glas champagne in de hand. Ze lachen geforceerd en zien er bruin, bezweet uit. Maar dat kan ook de lichtflits zijn, of de harde afdruk. Is het mogelijk om zó, zonder het bijschrift te lezen, vast te stellen wat die mannen zijn?



Kritiek Curaçao op tv-programma
Op Curaçao bestaat felle kritiek op de tv-programma's van de NPS onder de naam 'Van Watamula tot Punt Kanon'. Oud-premier en parlementslid M. Liberia ziet in de serie ,,een strategie om in Nederland te laten zien hoe slecht we het hier doen''. Daarom worden volgens haar beelden getoond van families zonder een wc en van mensen die water stelen omdat ze het niet kunnen betalen.




Hoe is het om een week opgesloten te zitten in een flat zonder televisie, radio en aardige buren, met slechts een Internetverbinding voor het contact met de buitenwereld? Reisschrijver Jeff Greenwald nam de uitdaging aan en werd na een dag al helemaal gek. Tot hij chatrooms en e-mail ontdekte. Zelfs zijn bejaarde moeder stuurde hem berichten. In Computer Life doet hij verslag.

( www.zdnet.com/complife/ext/cocooning/hello.html)

NRC Webpagina's
8 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)