U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Reed Elsevier krijgt 2,8 miljard voor IPC Magazines
Reed Elsevier ontvangt een bedrag van 860 miljoen pond (2,8 miljard gulden) voor de verkoop van haar Britse tijdschriftendochter IPC Magazines. Het zittende management neemt het bedrijf over met kapitaal van de Britse participatiemaatschappij Cinven.



Verrassend kwartaalverlies voor Netscape
Het Internetbedrijf Netscape heeft beleggers gisteren verrast met de aankondiging van een verlies van 85 tot 89 miljoen dollar over het laatste kwartaal van 1997. De omzet van het bedrijf is gestagneerd.



Vrij toegankelijke LiteRom is in belang gebruikers
Donderdag dient in Den Haag een kort geding van het Nederlands Bibliotheek en Lectuur Centrum (NBLC) tegen, onder andere, de literatuurcriticus Hans Warren. Begin december bepaalde de Haagse rechtbank op verzoek van Warren dat LiteRom, een cd-rom met onder andere ruim 50.000 boekbesprekingen, niet meer door het publiek mag worden geraadpleegd en het NBLC is het daar niet mee eens.



Directeur Voors vertrekt bij ANP
Directeur B.Q. Voors van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) heeft met ingang van vandaag zijn functie neergelegd. Dat heeft hij het personeel van het ANP gisteren meegedeeld tijdens de nieuwjaarsreceptie van het bedrijf.



VPRO-directeur
Mr. M.J. Cohen (50), bestuurslid van de VPRO, wordt waarnemend directeur van deze omroep. Hij vervangt H. van Beers die naar de raad van bestuur van de NOS gaat.



Van boomhut tot grachtenpand
Uitgever VNU kondigde vorige week aan uit het gezamenlijke Internetproject City OnLine met Wegener te stappen. VNU gaat zich concentreren op de websites van de regionale dagbladen die ze uitgeeft. Een andere reden om te stoppen met City OnLine is de tegenvallende belangstelling voor het project, verklaart een woordvoerder.




Iedereen heeft er wel eens last van: een paar sokken dat niet meer compleet is. The Bureau of missing socks heeft zich er in gespecialiseerd. Via de site kunt u vermiste sokken laten opsporen. Verder deze week in Netstroom, dat elke dinsdag op de NRC Webpagina's verschijnt, gorilla's, gecensureerde muziek in de Verenigde Staten (Prodigy en Elvis Presley), visuele magie (Muppets en X Files) en voetbal.

(www.nrc.nl/W2)

NRC Webpagina's
6 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)