U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Wet voor deals met criminelen
Minister Sorgdrager van Justitie is alsnog bereid een wettelijke regeling te maken die het sluiten van zogeheten deals met criminelen mogelijk maakt. In een gisteren bekendgeworden brief die zij op kerstavond naar de Tweede Kamer heeft gestuurd schrijft de minister ,,tot nadere bezinning'' te zijn gekomen over dit onderwerp na kennisneming van adviezen van de rechterlijke macht en advocatuur.


E C O N O M I E :


Effectenbeurs wil keurmerk voor integriteit
De Amsterdam effectenbeurs wil een keurmerk invoeren om de integriteit en de kwaliteit van de beurs te bevorderen. De directie denkt daarbij aan de oprichting van een onafhankelijke instelling door de branche zelf naar voorbeeld van het Britse Securities Institute (BSI).


H O O F D A R T I K E L :


Nog vier maanden
Aan de vooravond van het parlementaire kerstreces was het in de TweedeKamer een nerveus gedoe. Aanleiding was de varkenscrisis en het antwoorddaarop van de regering. PvdA en VVD wilden een relatief bescheiden aanpak vande varkensfokkerij, D66 opteerde voor een duidelijke breuk. Maar wie een psychologische bril opzette, kon zich niet aan de indruk onttrekken dat er ook andere redenen waren voor de zenuwachtige sfeer.


S P O R T :


Organisatie wil Basketbalweek in Rotterdam
Brazilië heeft gisteravond de zestiende Haarlemse Basketbalweek gewonnen. In de finale waren de favoriete Zuidamerikanen te sterk voor de verrassend tot de eindstrijd doorgedrongen nationale ploeg van Nieuw-Zeeland: 93-74. Als het aan organisator Frank Voskuilen ligt vindt de volgende editie van het evenement - één van de succesvolste in zijn soort van Europa - plaats in Rotterdam.


C O L U M N :



Het Nieuwe Jaar

Nieuw Jaar,Wat ga je met ons doen? Word ik nou eindelijk gelukkig of blijft het modderen? Je begon goed. Een half uur voor je echt startte vond mijn zoon het nodig om met zijn oor op een verwarming te vallen en het lelletje hing er nogal Van Gogherig bij.


Z A T E R D A G S B I J V O E G S E L :


Coronation Street
Of het nu de Stokstraat in Maastricht geldt, de Vondelkade in Zwolle, Dalenwijk in Rotterdam, het Lindenplein in Noordwijk of de Eerste Leliedwarsstraat in Amsterdam: verhalen van mensen over de plek waar ze zijn opgegroeid, het territorium van hun jeugd, zijn vrijwel altijd bitterzoet. Als het goed is zijn ze tegelijk romantisch en realistisch, nostalgisch en kritisch. Meestal geven ze een sfeervol tijdsbeeld, sociaal-psychologische doorkijkjes en treffende karaktertekeningen.


NRC Webpagina's
3 JANUARI 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)