U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Algerijnse krant: bij bloedbad ruim vierhonderd doden
ALGIERS, 3 JAN. Op de eerste dag van de islamitische vastenmaand Ramadan zijn dinsdag 412 mensen, onder wie veel vrouwen en kinderen, op afschuwelijke wijze afgemaakt bij een aanval op vier geïsoleerde dorpen in het gebied van Rélizane, 250 kilometer ten westen van de Algerijnse hoofdstad Algiers. Dat meldt de Algerijnse krant Liberté vandaag. De veiligheidsdiensten hadden eerder meegedeeld dat bij de aan moslim-extremisten toegeschreven aanval 78 doden en 68 gewonden waren gevallen.

Onrust door acties Franse werklozen
PARIJS, 3 JAN. In Frankrijk dreigt sociale onrust te ontstaan door acties van werklozen die nu al ruim drie weken protesteren om hun eisvoor een extra uitkering over 1997 van 3.000 franc (ongeveer 1.000gulden) kracht bij te zetten.

'Geneesmiddelen 500 mln duurder'
RIJSWIJK, 3 JAN. Het ministerie van Volksgezondheid heeft voor 1997 ruim 500 miljoen gulden te weinig begroot voor de vergoeding van geneesmiddelen. Als minister Borst haar beleid niet aanpast zal dat tekort in 1998 verder oplopen. Dat blijkt uit berekeningen die de Stichting Farmaceutische Kengetallen deze week publiceerde.

Vervoersverbod na nieuw geval van varkenspest
DEN HAAG, 3 JAN. In Escharen, vlakbij Venhorst, is vrijdagavond laat een nieuw geval van varkenspest ontdekt. In verband hiermee is in het gebied rondom Venhorst het vervoersverbod voor varkens uitgebreid. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Landbouw gaat het maar om een kleine uitbreiding. De wijziging werd vannacht om half twee van kracht. Afgelopen week werd het vervoersverbod in een deel van het gebied rondom Venhorst juist opgeheven. Voor een deel valt dat vrijgegeven gebied nu weer onder het verbod. Het vervoersverbod geldt ook voor het vervoer van aan varkens verwante producten.

Duitse economie flink in herstel
BONN, 3 JAN. De Duitse economie begint duidelijke tekenen van herstel te vertonen. De Duitse export groeit sneller dan de wereldhandel. Met 130 miljard mark heeft de Bondsrepubliek een overschot op de handelsbalans dat het record evenaart van de economische bloei voor de Duitse eenwording.

Koerden lijden schipbreuk
ATHENE, 3 JAN. Aan de Grieks-Turkse grens zijn woensdag 125 Koerdische vluchtelingen gered nadat ze schipbreuk hadden geleden in de rivier de Evros. Drie Koerden zouden zijn verdronken. De Griekse politie en het leger kwamen in actie nadat zes opgepakte Koerden hadden verteld dat hun schip was vergaan.

Hongkong: 'ernstige fouten'
HONGKONG, 3 JAN. Autoriteiten in Hongkong hebben toegegeven ernstige fouten te hebben gemaakt bij het vernietigen uit angst voor de vogelgriep van ruim 1,3 miljoen kippen. Nog steeds zijn niet alle kippen afgemaakt. Bovendien blijkt uit tv-beelden dat sommige dieren toch wisten te ontsnappen en dat honden met gedode kippen aan de haal zijn gegaan. Wetenschappers onderzoeken of honden, ratten en katten kunnen worden besmet.

Overval op café in Maastricht
MAASTRICHT, 3 JAN. Drie gemaskerde mannen hebben gisteravond een café in Maastricht overvallen. Zij dwongen de tien tot twintig aanwezige bezoekers op de grond te gaan liggen en hun geld af te geven. Daarbij is twee keer een schot gelost, waarbij niemand gewond raakte.

NRC Webpagina's
3 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)