U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Middagconcert. Werken van Bach, uitgevoerd door het Radio Kamer Orkest o.l.v. Ton Koopman. Solisten: Monica Groop, mezzosopraan en Jan Kleinbussink, orgel. Radio 4, 14.04-16.00u.

De Nederlanden: Enschedé! Enschedé! Enschedé! Werken van Eldering, Taggatz en Micháns, ge inspireerd op twee gedichten van Willem Wilmink over het oude en het nieuwe Enschede, uitgevoerd door het Symfonisch Blaasorkest Enschedé o.l.v. Lute Hoekstra, en het Orkest van het Oosten o.l.v. Jurjen Hempel m.m.v. Simone Otto. En Willem Wilmink draagt voor uit eigen werk. Radio 4, 17.00-18.00u.

Avondconcert/ Opera Live. Boris Godoenov, opera van Moessorgsky, uitgevoerd door koor en orkest van de Metropolitan Opera o.l.v. Valery gergjev. Solisten o.a.: Olga Borodina, Samuel Ramey en Sergej Larin. Radio 4, 19.02-0.00u.

Easy listening. De hele uitzending staat in het teken van George Gershwin die dit jaar precies honderd jaar geleden werd geboren. Behalve vertolkingen door Fred Astaire, Ella Fitzgerald, Ricardo Chailly en Kiri te Kanawa ook recentere door Sting, Elvis Costello en Elton John. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

O.V.T. In het eerste uur een gesperk met G.J. Schutte mede-auteur van het boek Marken de geschiedenis van een eiland. Ook een gesprek met Lex van Stipriaan over het ontstaan van Surinaamse namen. Na elf uur de documentaire De vrede van Wrocklaw. Eind augustus namen een tiental Nederlanders deel aan het vredescongres in het Poolse Wrocklaw. Drie nog in leven zijnde deelnemers, schrijver Theun de Vries, hoogleraar Willem Wertheim en musicoloog Eberhard Rebling vertellen over het congres. Radio 4, 1, 10.04-12.00u.

Uitgelicht. Te gast zijn Frank Boeijen en Henk Hofstede van de Nits. Radio 2, 19.04-20.04u.

MAANDAG

De Radio-5 documentaire: Door mijn huis waait de wind. Reportage over Maarten die in Papoea Nieuw Guinea woont. Radio 5, 13.08-14.00u.

Ophef en vertier. Gesprekken met de voormalig museumdirecteur en programmamaker Pierre Janssen en met beeldend kunstenaar Nicolaas Wijnberg. Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het dal. Gesprek met psychiater Jean Foudraine. Radio 5, 16.02-16.45u.

NRC Webpagina's
3 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)