U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Aanval op de hoofdstad van Burundi
Bij een aanval door naar schatting duizend Hutu-rebellen op het vliegveld van Bujumbura, de hoofdstad van Burundi, zijn op nieuwjaarsdag volgens de laatste telling 284 doden gevallen.


E C O N O M I E :


MKB begint nieuwe bond voor horeca
De organisatie voor het midden- en kleinbedrijf, MKB-Nederland, begint met een eigen werkgeversvereniging voor de horeca. De oprichting van HCCR (hotels, catering en café-restaurants) volgt op het vertrek van Koninklijke Horeca Nederland uit het MKB.


H O O F D A R T I K E L :


Europa '98
Het zich verenigende Europa blijft ook in 1998 in het middelpunt van de belangstelling staan. Was vorig jaar een tijd lang alle aandacht gericht op de top in Amsterdam, waar het Verdrag van Maastricht moest worden aangepast, nu gaat het er om te bepalen welke lidstaten in aanmerking komen voor deelname aan de euro. Al jarenlang wordt daarover driftig gespeculeerd en van mening verschild. Maar langzamerhand is toch overeenstemming ontstaan dat de club zo groot mogelijk dient te worden. Wat in het Verdrag van Maastricht al werd voorzien, lijkt te worden bewaarheid: de monetaire grenzen mogen krap zijn getrokken, het laatste woord heeft de politiek en die neigt tot een zekere rekkelijkheid.


S P O R T :


Basketbalcoach verlangt naar de dolfijnen
Maarten van Gent is sinds een half jaar bondscoach van de basketbalploeg van Estland. Maar hij verlangt nu al naar eind april. Dan kan hij weer op zijn zeilschip naar dolfijnen kijken.


NRC Webpagina's
2 JANUARI 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)