U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Britse MI6 bespioneert partners in Europese Unie
LONDEN, 2 JAN. De Britse buitenlandse veiligheidsdienst, MI6, verzamelt informatie over Europese partners waarmee de regering bij internationale onderhandelingen haar voordeel kan doen. Groot-Brittannië, dat precies 25 jaar geleden lid werd van de Europese Gemeenschappen, is dit half jaar voorzitter van de Europese Unie.

Regeringscrisis dreigt in Israel om 'sociale' begroting
TEL AVIV, 2 JAN. De Israelische minister van Buitenlandse Zaken, David Levi, heeft gistermiddag zijn aftreden aangekondigd, omdat premier Netanyahu zijn eis om de begroting voor 1998 een 'socialer' gezicht te geven niet inwilligt. Tijdens een persconferentie op zijn ministerie oefende Levi ook kritiek uit op de vertragingstactiek van Netanyahu met betrekking tot de verdere terugtrekking van Israel van de Westelijke Jordaanoever. ,,Ik zal niet in een regering zitten die nergens naar toe vliegt'', aldus Levi, zinspelend op vluchten van de Israelische vliegtuigmaatschappij El Al die slechts tot doel hebben de passagiers een aantal uren in de lucht te vermaken.

Politie doelwit oudjaarsgeweld
ROTTERDAM, 2 JAN. Het nieuwe jaar is in Nederland begonnen met veel geweld, dat vooral tegen de politie was gericht. Het deed zich in het bijzonder buiten de randstad voor. In het hele land zijn, voor zover bekend, tachtig mensen opgepakt wegens openlijke geweldpleging en vernieling. In Schiedam viel een dode, als gevolg van exploderend vuurwerk.

Koerden ontsnapt aan ramp voor Italiaanse kust
ROME, 2 JAN. In Zuid-Italië is gisteren een groep van honderden Koerdische vluchtelingen aan boord van een Turks schip aan een ramp ontsnapt. De bemanning verliet het schip toen het door de Italiaanse kustwacht werd ontdekt en liet de motoren aanstaan: het schip koerste stuurloos op de rotsachtige kust af. Een ramp werd voorkomen toen de kustwacht aan boord ging en de motoren afzette.

President Moi wint in Kenia
NAIROBI, 2 JAN. De president van Kenia, Daniël arap Moi, heeft volgens voorlopige uitslagen de chaotisch verlopen presidentsverkiezingen gewonnen. Na telling van driekwart van de stemmen had Moi vanmorgen iets meer dan twee miljoen kiezers achter zich verzameld en oppositiekandidaat Mwai Kibaki 1,65 miljoen.

Sergei Boebka sportman 1997
ROTTERDAM, 2 JAN. Atleet Sergei Boebka (33) is uitgeroepen tot de sportman van 1997. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het Franse sportblad l'Equipe. De Oekraïener werd voor de zesde keer wereldkampioen polsstokhoogspringen. Boebka bleef basketballer Michael Jordan en tennisser Pete Sampras voor.

Musea trekken minder bezoekers
ROTTERDAM, 2 JAN. De musea in Nederland hebben in 1997 over het algemeen minder bezoekers getrokken dan het jaar ervoor. Het grootst was de teruggang bij Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Dat werd afgelopen jaar bezocht door 194.000 mensen, ruim 100.000 minder dan vorig jaar.

Michael Kennedy verongelukt
WASHINGTON, 2 JAN. Michael Kennedy, een van de elf kinderen van de in 1968 vermoorde politicus Robert F. Kennedy, is omgekomen bij een ski-ongeluk in de Amerikaanse staat Colorado.

NCRV verliest 40.000 leden
ROTTERDAM, 2 JAN. De NCRV heeft in 1997 bijna 40.000 leden verloren. De omroep sloot het jaar af met 502.687 leden. De EO boekte in 1997 de grootste winst. Er kwamen 15.479 leden bij, waardoor de EO nu 607.735 leden heeft.

NRC Webpagina's
2 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)