U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T E R U G B L I K   1 9 9 7 :
Televisie en de levende werkelijkheid
Twee grote gebeurtenissen hebben 1997 tot een bijzonder televisiejaar gemaakt. Op 4 januari werd de vijftiende Elfstedentocht gereden. De NOS is daarvoor met veel technisch geweld naar Friesland vertrokken. In de opmaat naar de Tocht der Tochten gaat het over het grote aantal camera's, de kilometers kabel, de helikopters, over de honderden technici en verslaggevers. Maar wat uiteindelijk telt, blijken de deelnemers op het ijs.


T V   V O O R A F :


Dilemma's bij zorg zwervers
Hij is de prins van Madagaskar, dus hulp heeft hij niet nodig. Al jaren wacht hij op de UFO die hem thuis moet brengen. Zijn tanden zijn inmiddels uitgevallen.


F I L M   V O O R A F :


Bodies, Rest & Motion
,,Wat ik wil is hier noch elders te vinden, binnen noch buiten: 't bestaat niet.'' De ontslagen tv-verkoper Tim Roth gooit het hoge woord eruit als Bodies, Rest & Motion al bijna is afgelopen. Hij heeft zijn huidige vriendin Bridget Fonda en zijn vorige vriendin Phoebe Cates dan al achtergelaten in een gat in Arizona. Hij heeft dan al vergeefs gezocht naar zijn ouders: die bleken verhuisd te zijn. Hij heeft dan al betekenis proberen te ontfutselen aan 'de wind': een Indiaan bij wie hij benzine pompte, gaf hem ontnuchterend te verstaan dat 'de wind' eenvoudigweg 'de wind' is. En hij is weer teruggekeerd in dat gat in Arizona. Zijn draai heeft hij nog steeds niet kunnen vinden.

NRC Webpagina's
2 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)