U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Succes voor EO, verlies voor NCRV
De NCRV heeft in 1997 bijna 40.000 leden verloren. De omroep sloot het jaar af met 502.687 leden. De EO boekte vorig jaar de grootste winst. Er kwamen 15.479 leden bij, waardoor de EO nu 607.735 leden heeft.



STER weigert een spotje met 'Beatrix'
De Stichting Ether Reclame (STER) weigert een reclamespotje van uitzendbureau Start uit te zenden omdat daarin een zogenoemde look-a-like van koningin Beatrix figureert. De STER vreest problemen te krijgen met de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) als ze het spotje wel uitzendt, omdat Start geen toestemming heeft gevraagd aan de RVD.



CNN interviewt president Iran
De Amerikaanse nieuwszender CNN gaat volgende week een vraaggesprek met de Iraanse president, Khatami, uitzenden. Dat heeft een woordvoerster van de zender gisteren bekendgemaakt.



'Nieuwe topman voor Apple'
Apple heeft een nieuwe topman. Althans, dat zou je mogen concluderen uit een e-mail van Steve Jobs, interim-topman van Apple Computer, aan Michael Murdock. Hij zou op 5 januari kunnen beginnen.



Microsoft-zaak versneld
Microsoft zal sneller worden gehoord door het federale hof van beroep inzake de beschuldiging dat de softwaregigant zich van monopoliepraktijken bedient.



'Telecomwet VS in strijd met grondwet'
Een federale rechter in Texas acht delen van de Telecommunicatiewet van 1996 in strijd met de grondwet. Volgens de rechter hebben de regionale telefoonmaatschappijen het recht zich op de markt voor lange-afstandsverbindingen te begeven.



De oogst van onze eeuw
Walging helpt een mens wakker te blijven - dat inzicht delen veel cultuurcritici die met argusogen de orgiastische roes volgen waarin de westerse wereld tegen het einde van het millennium verkeert. Zoals angst doorgaans een goede raadgever is - hij scherpt de zintuigen en de reflexen - zo betekent de walging een bevrijdend moment voor wie niet vastgespijkerd wil blijven in de ton vol zichzelf feliciterende hedonisten die in het rijke Westen de berg afrolt.



Deejay Lagarde overleden
HILVERSUM, 2 JAN. Discjockey Alfred Lagarde is overleden. Een woordvoerder van Veronica heeft dit vrijdagochtend bevestigd. Waaraan de 49-jarige diskjockey is bezweken is nog niet bekendgemaakt. Lagarde gold als de 'stem van Veronica'.




De Amerikaanse staat Minnesota heeft besloten de gevolgen van milieuvervuiling via Internet aan de wereld kenbaar te maken. Een webcamera filmt dag en nacht acht kikkers in het Minnesota Pollution Control Agency. Om een natuurlijke omgeving te simuleren is 's nachts het licht uit. De door vervuiling gedeformeerde kikkers zouden in de natuur waarschijnlijk niet kunnen overleven. Sommige kikkers hebben een poot te veel, andere juist een te weinig.

(www.pca.state.mn.us/hot/frogcam.shtml)

NRC Webpagina's
2 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)