U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T E R U G B L I K   1 9 9 7 :
Verdriet en geluk smelten samen
Om een topsporter/student met een werkweek van gemiddeld 70 uur een visie te vragen over de televisie in 1997 is geen geringe opgave. Daar het televisiekijken geen regelmaat is, moet het voor mij bijvoorbeeld na een avondtraining pure ontspanning zijn.


T V   V O O R A F :


Nieuwsagenda voor 1998
In deze tijd van het eindeloze terugblikken heeft Nederland 3 ervoor gekozen vooruit te kijken. In een gezamenlijke productie met de BBC en het Amerikaanse publieke televisiestation PBS, naar een idee van het Britse weekblad The Economist, is op nieuwjaarsdag het 82 minuten durende programma De Wereld in 1998 te zien met ,,beredeneerde voorspellingen'' over wat de wereld het komende jaar te wachten staat.


F I L M   V O O R A F :


Les parapluies de Cherbourg
Het verhaal is dat van een photo roman, zo'n sentimenteel driestuiversboekje zoals je ze aan elke Franse stationskiosk kunt kopen. Genevièeve (Catherine Deneuve) en Guy (Nino Castelnuovo), twee jongeren uit Cherbourg, zijn verliefd en lijken voor elkaar bestemd. Helaas: Guy moet zijn dienstplicht vervullen in de Algerijnse oorlog, niet wetend dat hij Genevièeve zwanger heeft gemaakt.

NRC Webpagina's
31 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)