U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Microsoft op zere tenen
De Amerikaanse overheid is zich teweer gaan stellen tegen de monopolistische neigingen van Microsoft. Een eerste rechtszaak, drie weken geleden, werd door de staat voorlopig gewonnen. Maar het softwarebedrijf slaat terug.



HMG in beroep bij Commissariaat
De Holland Media Groep (HMG), het bedrijf achter de tv-stations RTL4, RTL5 en Veronica, gaat in beroep tegen de beslissing van het Commissariaat voor de Media twee van zijn zenders onder Nederlands toezicht te plaatsen.



Dinner for one
Ook in Nederland, kan ik mij vaag herinneren, is de sketch Dinner for one ooit op de televisie geweest. Als kind al moest ik er vreselijk om lachen, in navolging van mijn ouders. En ofschoon ik nu vrijwel per seconde weet, wat er zal gebeuren, is het ook nu nog elk jaar om Dinner for one schuddebuiken geblazen. Dankzij de Duitse publieke televisie.



51 journalisten in 1997 omgekomen
ROTTERDAM, 31 DEC. Zeker 51 journalisten zijn in 1997 omgekomen bij de uitoefening van hun vak, elf meer dan in het jaar daarvoor. De meesten - 21 - kwamen om in Latijns Amerika. Dat heeft de Journalist Safety Service (JSS), een internationale databank en service-instituut voor de veiligheid van journalisten, gisteren bekendgemaakt.





Het tiende nummer van het elektronische literaire magazine Bold type, bedoeld voor jonge auteurs, is gewijd aan Amerika. Onderzoeksjournalist George Plimpton's boek over Truman Capote bestaat uitsluitend uit interviews met vrienden en bekenden van de schrijver. Het probleem van de orale biografie, vertelt Plimpton in een interview in Bold type is dat het voor de schrijver heel moeilijk is om te bepalen of de geïnterviewden de waarheid spreken of niet.

Hij laat het graag aan de lezer over om te beslissen of het beeld wat hij van Capote schetst betrouwbaar is. Behalve een hoofdstuk uit de biografie zijn er foto's van Capote's Black and White Ball, jaarlijkse feesten waar zowel de high society als criminelen kwamen, te vinden in Bold type.

David Haynes' werk werd aanvankelijk door de meeste uitgeverijen afgewezen omdat ze van een zwarte schrijver verhalen over getto's en drugs verwachtten in plaats van keurige gezinnen in buitenwijken. Drie jaar na het verschijnen van zijn eerste roman, Right By My Side, noemt Granta hem één van de twintig meest veelbelovende jonge auteurs.

Bold types formule, hoofdstukken uit nieuwe boeken, gedichten, essays van jonge schrijvers en interviews, werkt uitstekend. Elke aflevering is weer een verrassing.

(www.bookwire.com/boldtype)

NRC Webpagina's
31 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)