U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T E R U G B L I K   1 9 9 7 :
De gevoelige prinses en de authentieke prins
Natuurlijk was hét tv-evenement van 1997 Diana's dood. Natuurlijk? Karen Mulder is mooier, Moeder Teresa was weldadiger, Caroline van Monaco heeft nog meer meegemaakt en de wereldpolitiek is eigenlijk sowieso veel belangrijker. En toch maakte geen van hen ook maar één enkele kans op een even groot publiek of een zelfde permanente aandacht in alle media.


T V   V O O R A F :


Vrolijk kerstfeest en val dood
Een vrouw zit in de keuken temidden van ,,een klein gedeelte'' van haar verzameling kerstartikelen. Veel kerstmannen. Een bellenblazende kerstman, een lichtgevende kerstman in een elektrische auto en de nieuwste aanwinst: een feestelijke deurmat met een kerstman die bij iedere trilling 'O, o, o, merry christmas' horen laat. ,,Af en toe word ik er zelf dus doodziek van'', zegt de vrouw.


F I L M   V O O R A F :


Great Moments in Aviation
Dat de hoofdpersoon in de BBC-film Great Moments in Aviation nogal opzichtig de naam Gabriel Angel draagt, is natuurlijk geen toeval. Niets is toevallig in het werk van de Engelse schrijfster Jeanette Winterson, en dus ook niet in het script dat ze schreef voor de tv-film die morgenmiddag wordt uitgezonden door de VARA - als een aardigheidje voor de feestdagen, maar ondanks de Nederlandse titel Gabriëls droom is vliegen is er voor kinderen weinig aan te beleven.

NRC Webpagina's
29 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)