U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Alle gevogelte in Hongkong wordt gedood om virus
ROTTERDAM, 29 DEC. De autoriteiten van Hongkong hebben gisteren besloten alle ongeveer 1,3 miljoen kippen, eenden en ganzen in kippenfokkerijen, groothandels, marktstallen en andere verkooppunten van levend pluimvee te doden. Het afmaken is een poging de besmettingsbron te elimineren van het N5H1-kippeninfluenzavirus dat ook mensen kan besmetten en inmiddels vier inwoners van de voormalige Britse kroonkolonie het leven heeft gekost.

Justitie zet straaljagers in bij onderzoek Anjum
LEEUWARDEN, 29 DEC. Twee F-16-straaljagers maken vanmiddag op verzoek van justitie in Leeuwarden infraroodopnames van het terrein rond de woning in Anjum, waar vorige week de stoffelijke overschotten van twee mannen zijn aangetroffen. De twee F-16's van de basis Volkel vliegen op 75 meter hoogte boven de woning annex pension en brengen in kaart waar recent is gegraven.

Italië: immigratie Koerden raakt EU
ROME, 29 DEC. Na een nieuwe golf van honderden clandestiene voornamelijk Koerdische immigranten heeft Italië aangedrongen op Europees overleg om de vluchtelingenstroom te stoppen. Rome verwijt Turkije weinig te doen tegen de misdaadbendes die dergelijke illegale immigratiepogingen organiseren.

Banken verlengen krediet aan Korea
AMSTERDAM, 29 DEC. ING en ABN Amro houden hun kredietlijnen aan de Zuid-Koreaanse financiële sector in ieder geval tot na het het einde van dit jaar open. Dit heeft bestuurslid C. Maas van ING vanmorgen bevestigd. Daarmee voldoen beide banken aan een verzoek van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) en de internationale centrale banken, om hun interbancaire kredieten niet op te vragen wanneer die aan het eind van dit jaar aflopen.

In hoger beroep eis van zeven jaar tegen Hakkelaar
AMSTERDAM, 29 DEC. In hoger beroep is vanmiddag voor het Amsterdamse gerechtshof tegen hoofdverdachte Johan V., alias De Hakkelaar, door advocaat-generaal mr. D. Korvinus een gevangenisstraf van zeven jaar en een geldboete van een miljoen gulden geëist wegens grootschalige handel in hasj. Tegen V.'s rechterhand Koos R. eiste Korvinus vijf jaar cel en ook een miljoen gulden boete.

Bonn zet Patriots nu ook buiten Duitsland in
BONN, 29 DEC. Duitse Patriot-luchtafweerraketten mogen vanaf 1 januari voor het eerst ook buiten de Bondsrepubliek worden ingezet. Dit zijn Duitsland en de Verenigde Staten overeengekomen in een vernieuwd akkoord over de stationering van Patriot-luchtafweergeschut en Roland-raketsystemen. Op verzoek van de VS en NAVO-bondgenoten, neemt Bonn meer militaire verantwoordelijkheden voor zijn rekening.

Koningin aan oor geopereerd
ROTTERDAM, 29 DEC. Koningin Beatrix heeft zaterdag een operatie aan haar linkeroor ondergaan in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. De microchirurgische ingreep is succesvol verlopen. Zij heeft het ziekenhuis vandaag verlaten.

Minder stunten met vuurwerk
ROTTERDAM, 29 DEC. Het stunten met 'strijkerbommen' en de illegale verkoop en opslag van vuurwerk lijken sterk af te nemen. De politie heeft in het hele land tot nu toe 250.000 kilo vuurwerk in beslag genomen. Vorig jaar was dat 350.000 kilo.

Bern luistert af
ROTTERDAM, 29 DEC. De Zwitserse politie is in het geheim de gangen nagegaan van gebruikers van mobiele telefoons in het GSM-netwerk.

NRC Webpagina's
29 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)