U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
'Net Centerparcs, zó gezellig'
Als er iets schadelijk is voor het libido, dan is het wel het veelvuldig kijken naar het SBS6-programma De wallen op stap. Ik ken mensen die na het een, twee keer zien van dit programma nooit meer de vreugde van het orgasme hebben mogen beleven. Seks was een bordje drabbige aardappelpuree voor ze geworden, opgediend door gemelijke pooiers, mottige hoeren en slecht getatoeëerde echtparen uit Geertruidenberg. En kennelijk bedoeld voor eenzame stakkerds, klantjes van het Pieter Baan Centrum en Hongaarse dominees.


T V   V O O R A F :


Klassieke mannen en feminisme
De revival van de 'lager-lad', de bierdrinkende jongeman die zich weinig gelegen laat liggen aan politieke correctheid; in die context wordt Men Behaving Badly regelmatig beschreven. De BBC begon drie weken geleden met een nieuwe reeks van de in Engeland immens populaire comedy.


F I L M   V O O R A F :


One False Move
Hollywoodbazen willen nog wel eens beweren dat er voor filmmakers niet meer dan tien verhalen zijn te vertellen. In de meeste films zou het er dus niet om gaan wát je te vertellen hebt, maar hoe je dat doet. Het is een opvatting die karakteristiek is voor de grote hoeveelheid plot-gestuurde films die de Hollywood-machinerie jaarlijks voortbrengt. Zo moeten boeven bijvoorbeeld altijd worden gestraft. Met behulp van het scenario moet de toeschouwer echter, net zoals in Air Force One of L.A. Confidential, tot het einde toe geloven dat dat níet zo is.

NRC Webpagina's
26 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)