U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kort geding om garantie van banen chauffeurs
ROTTERDAM, 26 NOV. De Vervoersbonden van FNV en CNV eisen in een kort geding tegen minister Jorritsma (Verkeer) dat zij stopt met aanbestedingen in het openbaar vervoer, zolang het behoud van werkgelegenheid daarin niet is opgenomen.

Japan maant tot kalmte in crisis
TOKIO, 26 NOV. De Japanse centrale bank en het ministerie van Financiën hebben vandaag in een hoogst ongebruikelijke verklaring een beroep op het publiek gedaan om de kalmte over de financiële crisis te bewaren. Volgens de verklaring halen Japanse rekeninghouders momenteel veel geld van de banken. Nieuwe faillissementen van financiële instellingen zijn niet te verwachten, aldus de twee instanties. ,,Wij doen een dringend beroep op het publiek om onverantwoorde geruchten te negeren en kalm te blijven.''

Teruggekeerde Irakezen verliezen status asielzoeker
ROTTERDAM, 26 NOV. Staatssecretaris Schmitz (Justitie) is begonnen met het intrekken van de vluchtelingenstatus van Irakezen die tegen de regels in kennelijk naar Irak zijn teruggeweest. De Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) heeft de Koerdische Irakees Farhad Mohammed Obed (29) begin september zijn A-status afgenomen.

Adelmund derde op lijst PvdA
DEN HAAG, 26 NOV. PvdA-partijvoorzitter Adelmund staat op de derde plaats van de voorlopige kandidatenlijst van haar partij voor de Tweede-Kamerverkiezingen van mei volgend jaar. Fractievoorzitter Wallage bezet de tweede plaats. Minister Melkert (Sociale Zaken) is vijfde.

Meer aanvragen voor huursubsidie
DEN HAAG, 26 NOV. Het aantal aanvragen voor huursubsidie is het afgelopen jaar met zo'n 100.000 gestegen. Deze stijging zal de overheid dit en volgend jaar tussen de 160 en 200 miljoen gulden kosten. Jaarlijks wordt 2,6 miljard gulden aan huursubsidie uitgekeerd.

Weer aanhouding beursfraudezaak
AMSTERDAM, 26 NOV. Justitie heeft gisteren opnieuw twee verdachten in de beursfraudezaak aangehouden. Het zijn ex-directeuren die tevens de oprichters waren van het in opspraak geraakte commissionairshuis Leemhuis & Van Loon.

Hastings Banda (Malawi) dood
JOHANNESBURG, 26 NOV. In Johannesburg is gisteravond de vroegere alleenheerser van Malawi, Kamuzu Hastings Banda, overleden. Banda was een van de kleurrijkste leiders van Afrika.

NRC Webpagina's
26 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)