U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Pronk helpt Derde Wereld aan website
Minister Pronk (Ontwikkelingssamenwerking) heeft gisteren in Den Haag het International Institute for Communications and Development (IICD) geopend. Het instituut moet ontwikkelingslanden ondersteunen bij de snelle ontwikkelingen op het terrein van de moderne communicatietechnologie en telematica.



'Het Bureau' bestelde douches à 28.400 gulden
'Het Bureau', voorzitter en veertien vice-voorzitters van het Europees Parlement, zou betrokken zijn bij onregelmatigheden tijdens de nieuwbouw van het parlement. Het beperkte onlangs de toelating van fotografen en tv-ploegen.



Opnieuw beginnen
Een lichte vorm van paniek is nodig om het millenniumprobleem op te lossen, vindt premier Kok. Anders zullen op 1 januari 2000 overal computers terugspringen naar het jaar 1900. Dankzij de digitale revolutie zou de klok dus een eeuw worden teruggezet. Dat moet Bill Gates maar eens goed uitleggen.



Sneak preview op televisie
Het International Documentary Filmfestival Amsterdam, dat vandaag begint, wil niet alleen de vertoning van documentaires in de bioscoop stimuleren, maar ook op de televisie. Dat sommige films zelfs eerder op tv te zien zijn doet er niet toe. Veel voorstellingen zijn toch wel uitverkocht.



Deutsche Telekom zet kabel apart
Deutsche Telekom brengt zijn kabelactiviteiten onder in een afzonderlijke dochteronderneming. Het concern zoekt tevens een partner die wil delen in de grote investeringen die de kabeldivisie moet doen.



Belegger Endemol houdt het gezellig
De aandeelhouders van Endemol kwamen gisteren voor het eerst sinds de beursgang vorig jaar bij elkaar. Beleggers zijn niet verwend door de televisie-producent, maar bleven meestal complimenteus.



SES domineert satelliet-tv
De Wereldomroep deed de schotelkijkers naar zijn analoge televisieprogramma's dit weekeinde een foefje aan de hand, toen ijlings moest worden overgeschakeld van de Astra-satellieten (19,2 graden oost), naar Eutelsat-Hotbird (op 13 graden oost): zet uw op Astra gerichte apparatuur op WDR3, en draai de schotel zachtjes naar rechts. Zo gauw als u Fashion TV in beeld krijgt, 'kijkt' uw schotel naar de juiste groep satellieten. Rest nog slechts het afstemmen op de nieuwe frequentie van de Wereldomroep, 11.238 GHz, verticale polarisatie.




De tegenwoordig zo omstreden Spice Girls zijn morgen in Nederland voor een persconferentie in het Amsterdamse Paradiso. Het bijzondere hieraan is dat de reguliere pers er wel bij aanwezig mag zijn, maar geen vragen mag stellen. Dat voorrecht is toebedeeld aan zorgvuldig geselecteerde schoolkrantredacteuren. Op de site van de Tros is de conferentie vanaf 1 uur 's middags live te horen en te zien.

(live.tros.com/spice/cam.html)



Pijpers verruilt VPRO voor Avro
Harmke Pijpers verlaat de VPRO-televisie en zal overstappen naar de Avro. Aan de overstap ligt een conflict H.M. van den Brink, hoofdredacteur televisie van de VPRO ten grondslag. Pijpers voelt zich door hem ,,buitengewoon vlerkerig'' behandeld. Pijpers werkte ruim 25 jaar voor de VPRO. Ze is vooral bekend geworden door de presentatie van het VPRO-radioprogramma Het Gebouw.



Internetprijs voor Nederlander (17)
De Nederlandse S. Wisselink (17) heeft in Washington de hoofdprijs gewonnen in een internationale Internet-wedstrijd voor scholieren met zijn web-site over het Himalaya-gebergte. Wisselink kreeg een studiebeurs van 50.000 gulden. Zijn school, het Doetinchemse Ulenhof College, krijgt 10.000 gulden.



NRC Webpagina's
26 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)