U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Paniek nodig voor millenniumprobleem'
Een lichte vorm van paniek is nodig om het millenniumprobleem nog op tijd op te lossen. Als de problematiek blijvend wordt onderschat zullen vitale onderdelen van de samenleving rond de eeuwwisseling worden bedreigd omdat computers en andere geautomatiseerde systemen de overgang van 1999 naar 2000 niet aankunnen.



J. Kohnstamms onzekere greep op '2000-probleem'
Staatssecretaris J. Kohnstamm (Binnenlandse Zaken) moet het oplossen van het millennium-probleem bij de overheid coördineren. Maar hi&jacute; is niet verantwoordelijk als het op 1 januari 2000 mis gaat, onderstreept de D66'er.



'Banken nog weinig gespitst op Internet'
Nederlandse banken spannen zich onvoldoende in om een systeem te ontwikkelen voor betalen via Internet. Als de banken nog langer aarzelen zullen bedrijven van buiten de bancaire sector dit terrein naar zich toetrekken.



Microsoft komt aan wensen van EU tegemoet
De Amerikaanse softwaregigant Microsoft komt tegemoet aan de klachten van de Europese Commissie over het afschermen van de markt voor sublicenties.



Roddelblad biedt Irene excuses aan
Hoofdredacteur W. Nanninga zal in het komende nummer van het weekblad Privé ,,op royale wijze'' excuses maken voor het interview met prinses Irene dat het blad onlangs overnam van het Britse tijdschrift Hello! Prinses Irene zal desondanks het kort geding doorzetten dat zij aanspande tegen het roddelblad, omdat ze geen toestemming had gegeven voor publicatie.



'De Jordaanse avant-garde wordt nog steeds uitgehuwelijkt'
Het Hard Rock Café en het Internet Café in Amman voorzien in de behoefte onder jonge Jordaniërs aan een modern leven. Maar onder dat moderne vernis blijft de tribale traditie bestaan.



Spoorzoeken op Internet
De politie is nauwelijks het schrijfmachinetijdperk ontgroeid en moet zich nu opmaken om actief op Internet te gaan speuren naar misdrijven, zoals minister Sorgdrager (Justitie) onlangs tegen de Tweede Kamer zei. Volgens Sorgdrager is actieve opsporing op het wereldwijde medium nodig om kinderporno en andere digitale misdrijven effectiever te bestrijden.




Irak is één van de weinige landen in de wereld waar burgers niet over toegang tot Internet beschikken. Irakezen in het buitenland maken gebruik van het Net om elkaar over de gang van zaken in hun vaderland te informeren. Het Iraqi National Congress, een groep die oppositie tegen Saddam Hussein voert, heeft een website in Groot- Brittannië (www.inc.org.uk). IraqNet is een verzamelplaats voor sites over Irak. (www.iraq.net)

NRC Webpagina's
25 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)