U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Beurs Japan trekt Azië mee omlaag
De beurskoersen in Japan, en vervolgens in de rest van Azië, zijn vanmorgen scherp gedaald na het bankroet van het effectenkantoor Yamaichi. President Clinton noemt economisch herstel in Japan de sleutel tot de oplossing van de Azië-crisis.


E C O N O M I E :


Fusie tussen advocaten mislukt
De fusie die zou leiden tot het grootste advocatenkantoor van Nederland gaat niet door. De partners van het nieuwe Loeff Claeys Verbeke Buruma, die deze zomer nog spraken van een 'perfect fit' hebben het afgelopen weekeinde tijdens een bijeenkomst in Noordwijk besloten de voorbereidingen te staken, omdat de culturen van beide kantoren toch te zeer verschillen.


H O O F D A R T I K E L :


Besmettingsgevaar
De financiële crisis in Azië is in een nieuwe en potentieel gevaarlijke fase beland. Zuid-Korea, het elfde industrieland ter wereld, heeft zijn nationale trots ingeslikt en moet aankloppen voor noodhulp bij het Internationale Monetaire Fonds (IMF). Alsof de duvel er mee speelt is in hetzelfde weekeinde het effectenhuis Yamaichi in Japan bezweken onder het gewicht van zijn schulden. Zowel in het geval van Korea als in dat van Yamaichi bestaat er een acuut besmettingsrisico: de ene crisis lokt de andere uit.


S P O R T :


Bochum-trainer idolaat van tegenstander Ajax
VfL Bochum, vanavond tegenstander van Ajax in het UEFA-Cuptoernooi, is vooral in eigen stadion een geduchte tegenstander. Volgens oud-speler Rob Reekers moet Ajax in de Arena een beslissende voorsprong kunnen nemen.


NRC Webpagina's
25 NOVEMBER 1997


Rabo telebankieren op Internet

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)