U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Paniek nodig voor millenniumprobleem'
DEN HAAG, 25 NOV. Een lichte vorm van paniek is nodig om het millenniumprobleem nog op tijd op te lossen. Als de problematiek blijvend wordt onderschat zullen vitale onderdelen van de samenleving rond de eeuwwisseling worden bedreigd omdat computers en andere geautomatiseerde systemen de overgang van 1999 naar 2000 niet aankunnen. Deze waarschuwende woorden spraken vanmorgen premier W. Kok en voorzitter J. Timmer van het zogenoemde Millennium Platform. Het platform, deze zomer opgericht door overheid en werkgeversorganisaties, lanceerde vanmorgen een plan van aanpak waarmee het millenniumprobleem de komende anderhalf jaar bestreden moet worden. Het Millennium Platform wil een arbeidspool opzetten om het tekort aan automatiseringspersoneel op te vangen dat als gevolg van het probleem zal ontstaan.

Wijdenbosch: relatie met Nederland is vertroebeld
PARAMARIBO, 25 NOV. De nieuwe onafhankelijke koers van Suriname heeft geleid tot ,,vertroebelde relaties'' met Nederland. Dit zei president J. Wijdenbosch van Suriname gisteravond bij de herdenking van 22 jaar onafhankelijkheid in Paramaribo. Het ,,platgetreden pad'' dat was gebouwd op koloniale en neokoloniale structuren heeft volgens Wijdenbosch niet het gewenste resultaat gebracht. ,,Onze koerswijziging, die is gebaseerd op nationale reconstructie, biedt grote perspectieven. Het is de weg die leidt naar een veilige en gegarandeerde toekomst.'' Wijdenbosch zei niet hoe hij de toekomstige betrekkingen met Nederland ziet.

Kabinet bepleit commissies voor euthanasie
DEN HAAG, 25 NOV. Het kabinet wil dat nog voor de verkiezingen vijf commissies aan het werk zullen gaan waarbij artsen melding moeten maken van euthanasie en hulp bij zelfdoding. Deze commissies, waarin een arts, een jurist en een ethicus zitting zullen nemen, beoordelen of een arts daarbij voldoende zorgvuldig heeft gehandeld.

Verlies banen bij consumentenbond
DEN HAAG, 25 NOV. De Consumentenbond schrapt 50 tot 55 volledige banen. De drastische ingreep is volgens de directie noodzakelijk om uit de financiële problemen te komen. R. Koster van AbvaKabo heeft dat vandaag meegedeeld.

Man rijdt in op groep scholieren
OVERSCHILD, 25 NOV. Een 29-jarige automobilist uit Siddeburen in Groningen is vanochtend ingereden op een groep schoolkinderen van 12 en 13 jaar op een landweg tussen Appingedam en Overschild. Vijf kinderen zijn met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Twee verkeren in kritieke toestand.

Nazi-goud voor joodse projecten
DEN HAAG, 25 NOV. Het leeuwendeel van het door de nazi's geroofde goud waarop Nederland nog aanspraak kan maken, moet gebruikt worden voor joodse projecten in eigen land. Dat adviseert de Contactgroep Tegoeden WO II.

Defect aan kwart miljoen Opels
FRANKFURT, 25 NOV. De Duitse autofabrikant Opel roept een kwart miljoen auto's van de types Corsa, Astra en Tigra terug voor het vervangen van ondeugdelijke distributieriemen.

Van Gisbergen volgt v.d. Brink op
ROTTERDAM, 25 NOV. De 57-jarige C. van Gisbergen wordt de voorlopige opvolger van W. van den Brink (52) als voorzitter van de vakgroep varkenshouderij van de LTO.

Prijs Hans Liberg
NEW YORK, 25 NOV. De Nederlandse cabaretier Hans Liberg heeft in New York een Emmy Award voor niet-Amerikaanse tv-producties gewonnen met zijn programma Liberg zapt zichzelf neurovisie.

NRC Webpagina's
25 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)