U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vredesoverleg over Korea in december
Op 9 december beginnen in Genève formele vredesonderhandelingen tussen Noord- en Zuid-Korea, de Verenigde Staten en China. De aankondiging van de besprekingen, gisteren in New York, is een doorbraak in de gespannen situatie op het Koreaanse schiereiland, een van de laatste overblijfselen van de Koude Oorlog.


E C O N O M I E :


Lagere BTW op diensten wordt bekeken
De lidstaten van de Europese Unie gaan onderzoeken of ze de BTW op arbeidsintensieve diensten kunnen verlagen. Dat is de uitkomst van een moeizame discussie over dit onderwerp gistermiddag tijdens een Europese top over werkgelegenheid in Luxemburg.


H O O F D A R T I K E L :


Drie jaar Borst
Drie jaar lang heeft minister Borst van Volksgezondheid de wind mee gehad. Haar verschijning was een verademing. Eindelijk een bewindspersoon die zei waar het op stond.


S P O R T :


De uitvinders van de nieuwe ijstijd
De komst van de klapschaats gaat in het nieuwe, olympische seizoen een ware revolutie ontketenen. Elk wereldrecord staat op lossen schroeven, mede dankzij het wetenschappelijk onderzoek dat het team van professor Gerrit Jan van Ingen Schenau aan de Vrije Universiteit van Amsterdam de afgelopen tien jaar heeft verricht.


C O L U M N :



Fax aan staatssecretaris Tommel

Politiek onbenul, Beetje overvallen door de aanval van Bolk? Zware tekst voor dat suffe Den Haag. Iedereen was meteen wakker las ik in de maandagochtendkranten.


Z A T E R D A G S B I J V O E G S E L :


Verantwoording
De drang om voortdurend verantwoording te vragen en af te leggen is een ziekte. Een complicatie die zich bij veel patiënten voordoet, is de neiging al het leed van de wereld op hun schouders te nemen en zich op grond daarvan moreel superieur te voelen aan anderen. Lang en heftig heb ik aan die ziekte geleden.


NRC Webpagina's
22 NOVEMBER 1997


Rabo telebankieren op Internet

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)