U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Vernielen schilderij zwaarder straffen'
AMSTERDAM, 22 NOV. Voor vernieling van schilderijen moet dezelfde, zwaardere strafmaat gelden als voor diefstal. Dat vindt de directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, R. Fuchs, naar aanleiding van de aanslag, gisterochtend, op het schilderij Cathedra van Barnett Newman in zijn museum.

De Graaf nieuwe fractieleider D66 in Tweede Kamer
DEN HAAG, 22 NOV. Thom de Graaf is de nieuwe fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer. Hij volgt Gerrit Jan Wolffensperger op, die naar de NOS vertrekt. De fractie verkoos gistermiddag De Graaf boven vice-voorzitter Roger van Boxtel.

Van Miert tegen hulp tankstations
BRUSSEL, 22 NOV. Europees Commissaris Van Miert (Mededinging) beschouwt de Nederlandse compensatieregeling voor pomphouders in de grensstreek als een ,,oneigenlijk gebruik'' van Europese regels. Hij zegt dit in een vraaggesprek met deze krant.

Kabinet: verbod tabaksreclame
DEN HAAG, 22 NOV. Reclame voor tabaksproducten wordt wat het kabinet betreft verboden. Het heeft gisteren besloten in te stemmen met een desbetreffende richtlijn van de Europese Unie, waarover de EU-Gezondheidsraad zich begin december buigt.

Kluivert wellicht toch vervolgd
AMSTERDAM, 22 NOV. De procureur-generaal van het Amsterdamse gerechtshof, J. Al, vindt dat het openbaar ministerie alsnog de voetballer Patrick Kluivert moet vervolgen wegens verkrachting. Hij adviseert dit aan het hof dat zich volgende maand moet buigen over een klacht tegen het seponeren van de zaak tegen Kluivert.

Yamaichi denkt aan faillissement
TOKIO, 22 NOV. Het Japanse effectenhuis Yamaichi overweegt faillissement. De Japanse centrale bank heeft vandaag Yamaichi, qua grootte het vierde effectenhuis van het land, opdracht gegeven voor dinsdag een herstructureringsplan in te dienen. Het bedrijf overweegt onder meer vrijwillige sluiting.

Cruiseschip van HAL gestrand
CANCUN, 22 NOV. Het cruiseschip Noordam van de Holland America Line (HAL) is voor de Mexicaanse Caraïbische kust aan de grond gelopen. De 1.200 passagiers zijn van boord gehaald en naar het eiland Cozumel gebracht. Het schip liep zoveel schade op dat het zijn reis naar Florida niet kon voortzetten.

NRC Webpagina's
22 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)