U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Middagconcert. Werken van Schubert, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Nikolaus Harnoncourt. Solisten: Charlotte Margiono, sopraan en Robert Holl, bas. Radio 4, 14.04-16.00u.

Volgspot-live. Te gast zijn Maarten van Roozendaal, Het Grote Niet Te Vermijden, Sander Vos & De Waterlanders en de Nazaten van Prins Hendrik. Radio 2, 22.04-0.00u.

Avondconcert/ Opera Live. Carmen, opera van Bizet uitgevoerd door het orkest van de Chinese Opera en het koor van het Filharmonisch Orkest van Shanghai o.l.v. Renato Palumbo m.m.v. het Kao Yip Kinderkoor. Solisten o.a.: Teresa Cardoso de Menezes, sopraan, Fulvio Massa, bas en Svetlana Siderova, mezzosopraan. Radio 4, 19.02-22.30u.

Easy Listening. Debuut-cd van de Nederlandse jazz-zangeres Ilsa Huizinga en ruim aandacht voor het eerste nieuwe Paul Simon-album sinds zes jaar met nummers uit zijn Broadway-show over de Puertoricaan Salvador Agron die in 1959 ter dood werd veroordeeld. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

O.V.T. Aandacht voor de uitkeringen aan oorlogsslachtoffers en een reportage uit Ghana met Henk den Heijer die deze week promoveerde op het proefschrift Goud, ivoor en slaven: scheepvaart en handel van de Nederlandsche Westindische Compagnie. In het tweede uur de documentaire Brussel-Den Haag, over de Nederlandse gemeenschap in Brussel in het interbellum. Radio 4, 1, 10.04-12.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met staatssecretaris Nuis van D66 over o.a. de actuele ontwikkelingen in de publieke omroep en de stand van zaken in zijn partij. Radio 1, 13.30-14.00u.

Uitgelicht. Verslag van de finale van het 32ste Camerettenfestival, die gisteravond plaatsvond in Rotterdam. Radio 2, 19.04-20.04u.

VPRO Jazz op vier. Eerste deel van de opname van het trio Bassdrumbone, met Ray Anderson, trombone, Mark Helias, bas en Gerry Hemmingway, drums. Radio 4, 23.00-0.02u.

Volgspot. Geheel gewijd aan de loopbaan van de onlangs op 47-jarige leeftijd overleden acteur en musicus Coen van Vrijberghe de Coningh. Radio 1, 0.04-1.02u.

MAANDAG

De Radio-5 documentaire: Mistero Buffo in Soweto. Het Vlaamse gezelschap De Internationale Nieuwe Scene vroeg Walter Chakela, schrijver en regisseur bij het Windybow Centre in Johannesburg, het theaterstuk Mister Buffo te bewerken. Chakela komt in november naar België met elf acteurs en een componist om te zingen en te spelen over het nieuwe Zuid-Afrika. Radio 5, 13.08-14.00u.

Boven het dal. Gesprek met Wim van Binsbergen, hoogleraar culturele antropologie aan de VU in Amsterdam en binnenkort hoogleraar interculturele filosofie in Rotterdam. Radio 5, 16.02-16.45u.

NRC Webpagina's
22 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)