U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Spaanse thriller rond seksvideo
Seks, leugens en video-banden. Het jongste schandaal in Spanje volgt de plot van een interessante filmthriller. Hoofdrol is weggelegd voor hoofdredacteur Pedro J. Ramírez van het regeringsgezinde dagblad El Mundo. Justitie nam enkele weken geleden tientallen videobanden in beslag op het Madrileense hoofdpostkantoor waarin Ramírez uitgebreid en met geluid te bewonderen valt samen met een buitenechtelijke vriendin tijdens het uitvoeren van een breed repertoire aan seksuele handelingen.



Financiering partijen vraagt om corruptie
De discussie over de financiering van politieke partijen is danig opgelaaid na de gulle gift van Formule 1-magnaat Ecclestone aan de Britse Labour Party. In Nederland loopt het voorlopig zo'n vaart nog niet, denkt men, maar volgens Michiel van Hulten is het vijf voor twaalf.



Convergentie en concurrentie
WorldCom, een nieuwkomer op de telecommunicatiemarkt, neemt het ene bedrijf na het andere over. Na de overname van MCI vorige week beheerst WorldCom 60 procent van het Amerikaanse en 30 procent van het Nederlandse Internetverkeer.




Dit abc van de Amerikaanse jaren vijftig van de universiteit van Pennsylvania is een boeiende verzameling documenten over personen en gebeurtenissen. O.a. Allen Ginsberg's FBI dossier, de zwarte lijst met Hollywood acteurs van het House on Un-American Activities Committee, toespraken van de anticommunistische senator Joe McCarthy en de vriendschap tussen Hannah Ahrendt en Mary McCarthy. (dept.english.upenn.edu/%7Eafilreis/50s/home.html)

NRC Webpagina's
18 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)