U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Extremisten Egypte dreigen met meer aanslagen
KAIRO, 18 NOV. Moslim-extremisten in Egypte hebben verdere aanslagen tegen toeristen aangekondigd na het bloedbad in Luxor, waar gisteren volgens officiële cijfers 57 buitenlandse toeristen en vier Egyptenaren de dood vonden. Onder de doden zijn ten minste 35 Zwitsers, Duitsers, Britten en Japanners. President Mubarak heeft harde actie tegen de extremisten aangekondigd. Reisorganisaties halen toeristen terug.

Pentagon: Irak laat Amerikaanse U-2 ongemoeid
WASHINGTON, 18 NOV. Een Amerikaans U-2 verkenningsvliegtuig heeft vandaag ongehinderd door het Iraakse luchtdoelgeschut een inspectievlucht voor de Verenigde Naties boven Irak uitgevoerd, zo heeft het Pentagon gemeld. Irak had eerder gedreigd het 'spionagevliegtuig' neer te halen.

Rijkswacht houdt 'Taartman' aan
ROTTERDAM, 18 NOV. Een arrestatieteam van de Belgische rijkswacht heeft vorige week een Nederlandse hoofdrolspeler uit de IRT-dossiers aangehouden op verdenking van grootschalige handel in cocaïne. In een Belgisch wegrestaurant overmeesterde de politie afgelopen woensdag de 57-jarige Amsterdamse banketbakker Arnold C. die in de IRT-stukken wordt aangeduid met de codenaam Taartman.

CPB: groei komt uit op 2 à 3,25 pct
DEN HAAG, 18 NOV. De Nederlandse economie groeit in de volgende kabinetsperiode tussen de 2 en de 3,25 procent per jaar. Dit schrijft het Centraal Plan Bureau (CPB) in de gisteren gepubliceerde 'Economische Verkenning'.

Steun Duitsers voor euro groeit
BONN, 18 NOV. De angst van de Duitsers voor de euro neemt af. Dat blijkt uit twee opiniepeilingen. Onderzoek van het Allensbach Instituut wijst uit dat 55 procent van de Duitsers de gemeenschappelijke munt steunt. In mei van dit jaar was dat nog 48 procent.

Vervoer varkens deels toegestaan
DEN HAAG, 18 NOV. Het vervoersverbod voor varkens is gisteravond om zes uur rond vier plaatsen in het pestgebied opgeheven. Het gaat om de deelgebieden rond Groesbeek, Sint-Michielsgestel, Eindhoven en Weert.

Proces Papon opnieuw verdaagd
PARIJS, 18 NOV. Het proces-Papon is voor minstens tien dagen geschorst. De van misdrijven tegen de menselijkheid verdachte Franse oud-topambtenaar is gisteren opgenomen in een ziekenhuis in Bordeaux.

'Hulpplan IMF voor Zuid-Korea'
SEOEL, 18 NOV. De Zuid-Koreaanse centrale bank heeft de regering voorgesteld het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in te schakelen voor een steunpakket voor noodlijdende banken. Zuid-Korea is na Japan de grootste economie van Azië.

Vredestein
ROTTERDAM, 18 NOV. Vredestein Fietsbanden in Doetinchem gaat een deel van zijn productie van buitenbanden naar landen buiten Europa verplaatsen.

NRC Webpagina's
18 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)