U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Geen vervolging na rellen Eurotop
Het Amsterdams openbaar ministerie zal de 380 personen die tijdens de Eurotop in juni zijn gearresteerd op basis van artikel 140 van het Wetboek van Strafrecht (deelname aan een criminele organisatie), bij gebrek aan bewijs niet vervolgen. Dit staat in een reactie van het OM op uitkomsten van het onderzoek naar het optreden van justitie en politie tijdens de Eurotop dat is ingesteld door de Amsterdamse commissie voor politieklachten.


B I N N E N L A N D :


Sorgdrager: geen aanwijzingen voor 'mol' bij justitie
Er zijn ,,geen aanwijzingen'' dat de Surinaamse ex-legerleider Bouterse ,,regelmatig gevoelige inlichtingen'' uit het lopende drugsonderzoek tegen hem krijgt toegespeeld.


E C O N O M I E :


KBB vindt geen koper Duits M&S
Koninklijke Bijenkorf Beheer (KBB) heeft geen koper voor de Duitse filialen van M&S Mode kunnen vinden en zal daarom tweederde van de winkels sluiten. Ruim zestig van de 178 winkels blijven open, waardoor 500 van de 1.650 arbeidsplaatsen gered worden.


H O O F D A R T I K E L :


Toeristen als doelwit
Luxor, met zijn koningsgraven een toeristische pleisterplaats van belang, was gisteren voor het eerst doelwit van een terroristische aanslag. De dadersmoeten in kringen van fundamentalisten worden gezocht - religieuze extremisten die in de voorbije jaren verantwoordelijk waren voor de moord op president Sadat en tal van aanslagen op toeristische doelen.


S P O R T :


Zeilboten voeren verbeten gevecht tegen elementen
In de Zuidelijke Oceaan voeren de deelnemers van de Whitbreadrace niet alleen een onderlinge strijd maar ook een gevecht tegen de elementen. In de tweede etappe, van Kaapstad naar Fremantle, worden de bemanningen zwaar op de proef gesteld. Walvissen, bevroren ledematen, wisselende weerssystemen: aan boord is geen tijd voor onspanning.


NRC Webpagina's
18 NOVEMBER 1997



Rabo telebankieren op
Internet

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)