U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Boeiende discussies over het geloof
Alsof de rooms-katholieke kerk nog niet genoeg te verduren had gekregen in het onderzoek God in Nederland 1966-1996, kregen haar vertegenwoordigers er ook in discussies op de televisie soms flink van langs.


T V   V O O R A F :


'Doorman' is niets te dol
Wie het zich in New York kan permitteren, huurt een appartement met een 'doorman', een multifunctionele conciërge die pakjes aanneemt, taxi's belt en gewenste gasten doorlaat en de ongewenste tegenhoudt. De doorman is in de VS een oud en volstrekt vanzelfsprekend beroep, in tegenstelling tot in Nederland.


F I L M   V O O R A F :


American Me
Als goede intenties een goede film zouden maken, dan was American me een prachtfilm. Regisseur Edward James Olmos vertelt een deel van de Amerikaanse geschiedenis dat niet vaak beschreven is: de integratie van Mexicaanse immigranten. En hij probeert daarbij de discriminatie te laten voelen, het geweld dat daarbij hoort en de behoefte aan respect die daar weer aan ten grondslag ligt. Iets van zijn bedoelingen komt wel over, maar American me wil te graag 'goed' zijn en lijkt daarbij te zeer op andere, betere films om goed te zijn.

NRC Webpagina's
10 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)