U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Huiszoeking bij Bangert-Pontier, directie bank weg
ROTTERDAM, 10 NOV. Justitie heeft in verband met de beursfraudezaak vanochtend huiszoeking verricht bij de effectenbank Bangert-Pontier. De volledige directie van de bank is het afgelopen weekeinde afgetreden, nadat De Nederlandsche Bank het vertrouwen in de bestuurders had opgezegd.

Oost-Afrika geteisterd door extreem zware regenval
NAIROBI, 10 NOV. In Oost-Afrika dreigt een ramp als gevolg van abnormaal zware regenval. Door de zondvloed zijn in Kenia al tientallen mensen omgekomen en in Zuid-Somalië worden honderdduizenden bedreigd door overstromingen.

Kamer vraagt opheldering over regeringsvliegtuig
DEN HAAG, 10 NOV. De Tweede Kamer vraagt staatssecretaris Gmelich-Meijling (VVD, Defensie) morgen om opheldering over de aankoop van het regeringsvliegtuig, de Gulfstream IV. Eind 1995, bij de aanschaf van dit toestel, blijkt Meijling tegen het advies van zijn ambtenaren te zijn ingegaan.

Optimisme over klimaatakkoord
TOKIO, 10 NOV. Een kerngroep van twintig geïndustrialiseerde en ontwikkelingslanden is na een informele ontmoeting in Tokio gematigd optimistisch over de mogelijkheden voor een akkoord over de aanpak van het broeikaseffect dat in december moet worden gesloten.

Rusland en China leggen grens vast
PEKING, 10 NOV. De Russische president, Boris Jeltsin, en het Chinese staatshoofd, Jiang Zemin, hebben vanmorgen in Peking een gezamenlijke verklaring getekend waarmee een einde komt aan een langdurig geschil over hun grens in Oost-Azië. Het document beëindigt meningsverschillen over de uitvoering van het in 1991 gesloten grensverdrag.

Nieuwe tientjes teruggestuurd
ROTTERDAM, 10 NOV. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft dit voorjaar twintig miljoen exemplaren van het nieuwe tientje teruggestuurd naar drukker Joh. Enschedé in Haarlem. De 'IJsvogels' waren niet allemaal perfect gedrukt.

VVD neemt afstand van CDA
DEN HAAG, 10 NOV. De VVD-top heeft in het weekeinde afstand genomen van het CDA. Volgens partijleider Bolkestein is het CDA 'linkser' dan de PvdA waar het gaat om overheidsuitgaven en sociale zekerheid. Staatssecretaris De Grave (Sociale Zaken) kritiseerde het CDA, omdat de partij te weinig zou durven te bezuinigen.

Helmplicht voor snorfietsers overwogen
DEN HAAG, 10 NOV. Minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat overweegt ,,zeer serieus'' om alsnog een helmplicht in te voeren voor brom- en snorfietsen. Zij vindt het een ,,schandelijke zaak'' dat de bromfietshandel zonder enige wroeging snelheidsbegrenzers van brommers verwijdert. Een steekproef van dagblad Trouw wees uit dat negen van de tien winkels in de bromfietsbranche gratis de snelheidsbegrenzer verwijderen.

Tekort dreigt aan medicijnen
DEN HAAG, 10 NOV. Minister Borst (Volksgezondheid) voorziet grote tekorten aan medicijnen in Nederland als een verbod van de Europese Commissie op het gebruik van grondstoffen van runderen niet wordt opgeschort. De Europese Commissie heeft dit verbod per 1 januari afgekondigd wegens de gekkekoeienziekte.

Geweldsdelicten jongeren met helft toegenomen
DEN HAAG, 10 NOV. Het aantal geweldsdelicten onder jongeren is in twee jaar tijd met ruim vijftig procent toegenomen. Het aantal jeugdigen dat zich moest verantwoorden voor een vergrijp of misdrijf is gestegen van 39.000 in 1994 tot 51.000 vorig jaar, een stijging van ruim dertig procent.

Regime Algerije plaatste bommen in Parijs
PARIJS, 10 NOV. Het Algerijnse regime is verantwoordelijk voor twee bommen die in Parijs zijn ontploft in de loop van 1995. Dat zegt een man die door het Britse blad The Observer wordt aangeduid als een gevlucht lid van de Algerijnse geheime dienst.

NRC Webpagina's
10 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)