U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Lagere belastingen, minder werklozen
Door de belasting voor werkenden met één miljard gulden te verlagen, ontstaan 25.000 nieuwe banen. De werkloosheid daalt met 35.000 personen. Dat blijkt uit berekeningen van het nieuwe belastingstelsel die in het kabinet worden besproken.


E C O N O M I E :


Beursgate, erfenis van regelloze jaren
Beursgate, het beursschandaal op het Damrak, grijpt diep in. Twee tot voor kort beschutte, maar kapitaalrijke clusters in de samenleving - de beurs en de pensioenfondsen - staan opeens in het volle licht van de schijnwerpers.


H O O F D A R T I K E L :


De grillige minister
Justitie dient, gemeten aan haar eigen maatstaven, 'onberispelijk' te zijn. Deze stelling verkondigt minister Sorgdrager (justitie) in haar jongste begroting die zij deze week in de Tweede Kamer met onverwacht succes verdedigde.


S P O R T :


IJzeren kanselier als kop van jut
Bij Feyenoord, de club die hunkert naar glorieuze tijden, is de macht in handen van voorzitter Jorien van den Herik. Hij controleert, regeert en delegeert.


C O L U M N :


Fax aan Youp
Toen iemand mij vertelde wat Marco Bakker in de Arena is overkomen, wist ik zeker dat jij daar wel een aantal smakeloze grappen over zou maken en eerlijk gezegd snap ik dat ook wel.


Z a t e r d a g s B i j v o e g s e l :


Het Gouden Boek
Roken is lekker, troostrijk, maar ongezond, evenals vet eten, autorijden en vrijen zonder condoom. Daarom heeft de Amersfoortse psychotherapeut annex abortusarts C.T. van Bunningen laten weten (als therapeut) geen rokende patiënten meer te willen behandelen.


NRC Webpagina's
8 NOVEMBER 1997

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)