U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Sport wordt voor RTL te duur
RTL-hoofdredacteur Nieuws en Sport Rik Rensen neemt een flinke hap uit zijn sportredactie. Bijna driekwart van de mensen moet verdwijnen. ,, De NOS laten wij de sport, wij doen de extraatjes.'' Rensen bestrijdt dat hij de sport loslaat. ,, Wat wij hadden, was veel te luxe''. Bovendien denkt Rensen dat de belangstelling voor sport op tv wel over het hoogtepunt heen is. ,, Het publiek is een beetje sportmoe geworden door de versnippering van met name voetbal over zoveel zenders. Ik denk dat daardoor voetbalwedstrijden ook minder goed bekeken worden dan vroeger.''





Het Italiaanse Rai Uno, dat meer dan eens geassocieerd werd met seksuele intimidatie van kindsterretjes en in het nieuws kwam doordat concurrent Berlusconi ze vanuit zijn politieke positie probeerde tegen te werken, is te vergelijken met het Nederlandse RTL 4, maar dan met meer glitter en glamour. Dat het station alleen Italiaanstalige programma's uitzendt, mag de pret niet drukken. Voor degenen die geen Italiaans spreken is er genoeg om naar te kijken: gelikte shows met veel zang en dans, hoogblonde vrouwen en mannen strak in het pak die druk aan het discussiëren zijn, in het oog springende decors en sprookjesachtige, synthetische kleding.

Op grond van de programma's mag er wat verwacht worden van de Rai Uno-website. En ja, zodra de site op het scherm verschijnt, stralen sterren de bezoeker tegemoet. Enrico Montesano van 'Fantastico Enrico', Alessandro Greco van 'Colorado' en Antonella Clerici van 'Unomattina'. Voor de rest worden de verwachtingen echter bij lange na niet waargemaakt. Geen spectaculaire, schreeuwerige vormgeving. Geen dramatiek of mooie plaatjes van dansende tieners. Slechts informatie over de programma's, onderverdeeld in verschillende rubrieken met de titels 'Spettacolo', 'Religio' en 'Cultura', wat actualiteiten en een samenvatting van de geschiedenis van Rai Uno. Uiteraard alles in het Italiaans. De niet-Italiaanssprekende Nederlander, die van mooie plaatjes kijken houdt, kan het dus beter bij de tv-versie van Rai Uno houden. De Italiaanssprekenden hebben net zo veel aan de televisie-gids.

www.rai.it/raiuno/

NRC Webpagina's
8 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)