U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Stakers breken op, Franse wegen vrij
PARIJS, 8 NOV. De staking van Franse vrachtwagenchauffeurs is goeddeels voorbij. Vanochtend waren er van de ruim honderdvijftig blokkades nog zestien over, voornamelijk in het zuidwesten. De grootste vakbond in het wegtransport, aangesloten bij de gematigde vakcentrale CFDT, besloot gisteren het aangeboden akkoord met de werkgevers te tekenen.

Nederland zou met veto Trichet willen blokkeren
BRUSSEL, 8 NOV. Nederland zal de benoeming van de Fransman Trichet, in plaats van de Nederlandse kandidaat Duisenberg, tot president van de Europese Centrale Bank desnoods door middel van een veto tegenhouden. Dat zeggen Brusselse diplomaten.

Philips-manager ontslagen om belastingfraude
AMSTERDAM, 8 NOV. De bestuurder van het Philips-pensioenfonds die deze week werd aangehouden op verdenking van belastingfraude en valsheid in geschrifte, wordt door Philips ontslagen. Twee hoofdverdachten in de Amsterdamse beursfraude, Han V. en Dirk de G., hebben beroep aangetekend tegen het besluit van de rechter hun hechtenis met 30 dagen te verlengen.

Spanning tussen VS en Irak stijgt
WASHINGTON, 8 NOV. De Amerikaanse regering zal elke poging om U2-spionagevliegtuigen neer te schieten beschouwen als een oorlogsdaad. Irak heeft hiermee gedreigd. De spanning over de wapeninspecties door de VN in Irak liep gisteren verder op. Overleg in Bagdad leverde niets op.

Justitie pakt hoge prijzen cd's aan
ROTTERDAM, 8 NOV. Het openbaar ministerie in Utrecht gaat een muziekuitgever vervolgen omdat hij afnemers vaste verkoopprijzen voor cd's oplegt. Het zou gaan om Wegener-dochter Arcade.

Radioactief transport hervat
PETTEN, 8 NOV. De KLM hervat binnenkort het transport van radioactief materiaal. Dat verwacht het bedrijf Mallinckrodt Medical uit Petten dat dit materiaal over de hele wereld levert. Het afgelopen jaar kwam tot twee keer toe radioactieve straling vrij, waarna de KLM die transporten staakte.

Arrestatiebevel tegen Brunswijk
HAARLEM, 8 NOV. De Nederlandse justitie heeft via Interpol een internationaal opsporingsbevel laten verspreiden tegen de vroegere Surinaamse guerrillaleider Ronnie Brunswijk. Hij wordt gezocht wegens drugssmokkel. Het opsporingsverzoek is al in de zomer gedaan, maar het parket in Haarlem maakte het pas gisteren bekend.

Nederland wil uit Brussel 5,7 mld
BRUSSEL, 8 NOV. In de periode van 2000 tot 2006 moet Nederland ten minste evenveel ontvangen aan structuurgeld van de Europese Unie als het nu krijgt, 2,6 miljard ecu (5,7 miljard gulden). Dat streefbedrag hanteren Nederlandse diplomaten in Brussel.

NRC Webpagina's
8 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)