U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Oorlogsbuit van 100 schilderijen
Nederlandse kunsthistorici hebben omstreeks 1950 ongeveer honderd schilderijen en vele andere kunstwerken uit Duitsland naar Nederland gestuurd, hoewel er geen enkele aanwijzing bestond dat die afkomstig waren uit ons land.


B U I T E N L A N D :


In Suriname wemelt het van de malcontenten
Suriname was deze week in de greep van een couppoging. Binnen de samenleving en het leger groeit de onvrede. President Wijdenbosch heeft binnen een jaar veel van zijn toch al geringe krediet verspeeld.


E C O N O M I E :


Directeur van Leemhuis na twee dagen weg
Directeur J. Bresser van het in opspraak geraakte commissionairshuis Leemhuis & Van Loon heeft nauwelijks twee dagen na zijn benoeming zijn vertrek aangekondigd. De accountant heeft volgens advocaat J. Pen van Leemhuis & Van Loon ,,de aard en de omvang van de zaak'' onderschat.


H O O F D A R T I K E L :


Minister van stilstaan
De files tijdens De ochtend- en middagspits hebben op sommige dagen een lengte die de afstand tussen Roodeschool en Vaals overtreft. Het antwoord van Jorritsma is een grote mond. Haar gewoonte om steevast een kloeke mening klaar te hebben, begint zich tegen haar te keren.


S P O R T :


Roda bedwingt Ajax
Ajax heeft voor de eerste keer in deze competitie punten laten liggen. In Kerkrade werd het 1-1 tegen Roda JC, dat een groot deel van de wedstrijd met tien man speelde.


NRC Webpagina's
31 OKTOBER 1997

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)