U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Glossy straatkrant: meer geld, minder medelijden
Vanmiddag begint in vijf steden de verkoop van het nieuwe daklozenblad Straatmagazine. De 'straatglossy' moet het inkomen van de verkopers verhogen, en medelijden van de lezers wegnemen.



H. Boermans als interim-manager naar de Tros
De Tros heeft Huib Boermans aangesteld als interim-manager bij het actualiteitenprogramma 2 Vandaag.



Première film uitgesteld
De Amerikaanse president Bill Clinton heeft filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) gevraagd de première van de film Red Corner uit te stellen tot na het verblijf van de Chinese president Jiang Zemin in Washington.



EU waarschuwt PTT Telecom
PTT Telecom heeft een waarschuwingsbrief van de Europese Commissie ontvangen. Het telecombedrijf maakt misbruik van zijn machtspositie als het gegevens over belgedrag gebruikt voor concurrerende activiteiten, luidt de strekking.



PolyGram benoemt nieuwe directeur bij Motown
PolyGram heeft gisteren G. Jackson benoemd tot nieuwe directeur bij het platenlabel Motown Records, dat kampt met tegenvallende resultaten.



VNU neemt klein belang in Freepages
Uitgeverij VNU heeft voor circa 57 miljoen gulden een belang verworven van 10 procent in het Britse Freepages, dat in Groot-Brittannië een telefonische informatiedienst voor consumenten exploiteert.



Nintendo 64
'Yo, Mario. Here we go!' Als Luigi of een van de andere karakters van Nintendo praat, hoor je een Amerikaan met een Italiaans accent, bedacht door een Japanner. Het doet een beetje kunstmatig aan. De spelen van de Nintendo 64 daarentegen doen zo realistisch aan dat je de hobbels van de racebaan in je maag voelt.



De Meisjes Internet Club
Voor meisjes die alles over Internet willen weten, is er de Meisjes Internet Club van Technika 10. Op de Meisjes Internet Club (MIC) leer je hoe je moet e-mailen en hoe je een eigen homepage kunt maken.



Het 'virus' van Moon Child
Software installeren is een fluitje van een cent tegenwoordig. Onder het besturingssysteem Windows 95 gaat het meestal allemaal automatisch. Cd-rom er in en hups, het programma begint zichzelf uit te pakken en te installeren.




'Dansen op de Vulkaan' heet de website van de gemeente Amsterdam waarmee zij de mening van jongeren over drugs probeert te peilen. Tot 17 november kunnen jongeren, hun ouders, hulpverleners en leraren reageren op het toekomstige drugsbeleid in Amsterdam. Volgens een onderzoek van de gemeente rookt 4 procent van de middelbare scholieren dagelijks een joint. Dat een aanzienlijk hoger percentage zich elk weekeinde een stuk in de kraag drinkt, wordt op deze site niet ter discussie gesteld.
(www.zorgstad.amsterdam.nl/vulkaan)

NRC Webpagina's
31 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)