U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onderzoek naar voortgezette groei vliegveld Schiphol
ROTTERDAM, 31 OKT. Het kabinet laat onderzoeken hoe de luchtvaart op Schiphol beheerst verder kan groeien op de huidige locatie. De principebeslissing over de toekomst van de luchtvaartinfrastructuur, die vandaag op de agenda van de ministerraad stond, is met zeker twee weken uitgesteld.

Kritiek op beleid uitzetting Iraniërs
DEN HAAG, 31 OKT. De Tweede Kamer heeft de staatssecretarissen Schmitz (Justitie, PvdA) en Patijn (Buitenlandse Zaken, VVD) gisteren in het vervolg van een debat over Iraanse asielzoekers zwaar onder vuur genomen. Dinsdag moeten zij en minister Van Mierlo (Buitenlandse Zaken, D66), politiek verantwoordelijk voor het doen en laten van ambassades, zich verantwoorden tegenover de voltallige Tweede Kamer.

IMF en Indonesië bereiken akkoord over hulppakket
JAKARTA, 31 OKT. Indonesië en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben overeenstemming bereikt over een hulppakket van naar schatting dertig miljard dollar. Tegelijkertijd zal de Indonesische regering een groot aantal maatregelen nemen om de economische crisis op te lossen.

In Suriname weer arrestaties
PARAMARIBO, 31 OKT. De Surinaamse politie heeft vandaag opnieuw acht mensen aangehouden in verband met een vermeende couppoging. In totaal zitten er nu 25 mensen vast.

Ziekenhuisbrand Milaan: elf doden
MILAAN, 31 OKT. Bij een brand in het Galeazzi-ziekenhuis in Milaan zijn vandaag zeker elf mensen om het leven gekomen, aldus de brandweer. De brand zou zijn ontstaan na kortsluiting. De slachtoffers, tien patiënten en een verpleegster, zouden zijn gestikt.

Sorgdrager wil CP'86 verbieden
ROTTERDAM, 31 OKT. Minister Sorgdrager (Justitie) vindt dat ,,tot actie moet worden overgegaan'' om de partij CP'86 te verbieden. Ze heeft dit gisteren gezegd in de Tweede Kamer.

Vredesmacht niet snel uit Bosnië
SARAJEVO, 31 OKT. Het is ,,uitgesloten'' dat de NAVO-vredesmacht SFOR zich volgend jaar uit Bosnië kan terugtrekken, aldus gisteren de internationale gezant voor Bosnië, Carlos Westendorp.

Duitsers leverden Libië computers
MÖNCHENGLADBACH, 31 OKT. Twee Duitse ondernemers zijn gisteren in Mönchengladbach tot 3,5 en 4 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens de levering van computers voor een gifgasfabriek in Libië tussen 1990 en 1993.

Regisseur Fuller (86) overleden
LOS ANGELES, 31 OKT. de Amerikaanse regisseur, acteur en scenarioschrijver Samuel Fuller is vandaag in Los Angeles overleden op 86-jarige leeftijd. Fullers laatste grote film was 'The Big Red One' uit 1980.

NRC Webpagina's
31 OKTOBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)