U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Wereldwijde val aandelenkoersen
De koersen van aandelen zijn wereldwijd scherp gedaald, nadat de beurs van New York gisteren een van de grootste correcties sinds 1987 doormaakte. In Amsterdam opende de AEX-index vanmorgen meer dan tien procent lager, en zakte naar een dieptepunt van 764 punten, tegen een slot van 864 punten gisteren. Rond het middaguur waren de koersen iets hersteld.


B U I T E N L A N D :


Nog twee militairen aangehouden na 'coup' in Suriname
Tien van de vijftien veronderstelde coupplegers die tot dusver in Paramaribo werden aangehouden, zijn lagere militairen. Gisteren werden er opnieuw twee militairen gearresteerd, waarmee het aantal verdachten op vijftien komt.


E C O N O M I E :


Wall Street keldert in sneltreinvaart
De aandelenkoersen op de New-Yorkse beurs schoten gisteren omlaag. Het Dow Jones-gemiddelde verloor 554 punten, ofwel 7,18 procent. Dat was voor de New York Stock Exchange het grootste puntenverlies aller tijden. Andere aandelenindexen, zoals de Nasdaq en de S&P 500, sloten eveneens 7 tot 8 procent lager.


H O O F D A R T I K E L :


Zwarte dinsdag
De effectenbeurzen van de wereld bevinden zich in een vrije val. Dramatische koersdalingen hebben in één klap het zorgeloze sentiment 'voel-rijk' van de zomer van 1997 doen verdampen.


S P O R T :


Feyenoord ontslaat trainer Arie Haan
Feyenoord heeft vanmorgen trainer Arie Haan ontslagen. J. van den Herik, de voorzitter van de Rotterdamse voetbalclub, noemde het ontslag in een schriftelijke verklaring onvermijdelijk. ,,Ik betreur het dat ik dit besluit in het belang van Feyenoord heb moeten nemen, maar ik merkte dat Arie vergeefs tegen de stroom oproeide.''


NRC Webpagina's
28 OKTOBER 1997

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)