U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Politieagente arrestatieteam doodgeschoten
DEN HAAG, 28 OKT. De 28-jarige Rotterdamse hoofdagente van politie A. Gremmer is vanmorgen in de Haagse wijk Mariahoeve doodgeschoten bij de arrestatie van een 41-jarige Almeloër die verdacht wordt van een geweldsmisdrijf. De verdachte is direct aangehouden.

Britten stellen deelname aan EMU uit
LONDEN, 28 OKT. Het Verenigd Koninkrijk doet de komende vijf jaar niet mee aan de Economische en Monetaire Unie. Groot-Brittannië bereidt zich wel voor op toetreding in een volgende regeerperiode van Labour.

Goede cijfers op school garanderen geen studiesucces
AMSTERDAM, 28 OKT. Studenten die op de middelbare school hoge eindexamencijfers haalden, hebben niet meer kans op studiesucces op hogescholen en universiteiten dan studenten met lagere eindcijfers. Dit vermeldt het periodieke onderzoek 'Verder Studeren'.

Geld voor schuld bijstandsklant
AMSTERDAM, 28 OKT. De Amsterdamse sociale dienst is in veel gevallen verplicht schulden van zijn cliënten te saneren. Dat is volgens advocaat M. van Hoof het gevolg van een uitspraak in kort geding over een cliënt die bedreigd werd met huisuitzetting.

Rechter verbiedt uitlevering Koerd
ROTTERDAM, 28 OKT. De Koerdisch-Turkse zakenman H. Baybasin mag niet worden uitgeleverd aan Turkije. Dat heeft de president van de rechtbank in Den Haag vandaag bepaald. Baybasins veiligheid zou in Turkije onvoldoende zijn gegarandeerd.

'Coup' Suriname: tien militairen
PARAMARIBO, 28 OKT. Het aantal mensen dat in Paramaribo is aangehouden op verdenking van voorbereiding van een staatsgreep is na nog twee arrestaties gisteren op vijftien gekomen. Tien van hen zijn lagere militairen.

Waarschuwing aan Iraaks regime
PARIJS, 28 OKT. Frankrijk en Rusland hebben Irak vanochtend gewaarschuwd dat bevriezing van de banden met de ontwapeningscommissie van de VN ernstige gevolgen zal hebben.

Leemhuis niet onder curatele
AMSTERDAM, 28 OKT. De Amsterdamse rechtbank acht het niet nodig een bewindvoerder aan te stellen bij het in opspraak geraakte commissionairshuis Leemhuis en Van Loon.

Couppoging in Zambia mislukt
NAIROBI, 28 OKT. Een militaire staatsgreep tegen de Zambiaanse president Frederick Chiluba leek vanmiddag te zijn mislukt.

NRC Webpagina's
28 OKTOBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)