U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Reed Elsevier rondt zijn uitverkoop af
Met de verkoop van haar Britse publiekstijdschriften rondt Reed Elsevier een strategische operatie af die twee jaar geleden begon. Als ook haar Britse tijdschriften van de hand zijn gedaan, rest nog de markt voor professionele informatie-gebruikers.



Drogisterij steeds meer concurrent cd-zaken
De muziekwinkels die gespecialiseerd zijn in het verkopen van cd's ondervinden steeds meer concurrentie van drogisterijen, postorderbedrijven en kiosken die de verkoop van de schijfjes als 'klantenlokkertje' gebruiken.



Splitsing US West in telefoon en kabel
Het regionale telefoonbedrijf US West wordt gesplitst in afzonderlijke ondernemingen voor telefoon- en kabelactiviteiten. Dat heeft het concern gisteren bekendgemaakt.



Blokkeren van sites
Bezorgde inwoners van de Amerikaanse staat Virginia overwegen een proces aan te spannen tegen het bestuur van de openbare bibliotheken. Het bestuur heeft onlangs besloten dat bibliotheken in Virginia geen vrije toegang tot Internet mogen bieden.




Ongeveer 14 centimeter groot is deze echte Amerikaanse man. De pop G.I. Joe is zowel rolmodel voor Amerikaanse kinderen als een camp icoon voor homoseksuele mannen (denk aan de uniformen van Village People). De G.I. Joe-website laat zien dat G.I. Joe niet alleen is. Tussen 1982 en 1994 hebben speelgoedfabrikanten tientallen stoere poppen met tot de verbeelding sprekende namen als Bludd en Cobra op de markt gebracht.
(www.yojoe.com)

NRC Webpagina's
28 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)