U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Monopolist Microsoft wacht enorme boete
Het Amerikaanse departement van Justitie heeft een federale rechter gevraagd softwaregigant Microsoft een boete van een miljoen dollar per dag op te leggen, zolang het bedrijf geen einde maakt aan monopoliepraktijken.



Scholieren zien lezen van krant als onwenselijk
Scholieren beschouwen het lezen van kranten onder elkaar als niet-wenselijk gedrag. Dat is een van de voorlopige uitkomsten van een onderzoek onder drieduizend scholieren van veertien jaar, die in februari, maart en april in de klas een gratis dagblad naar keuze kregen. Toch keken bijna alle leerlingen (94 procent) het dagblad in.



Britse premier wil informatie aan pers indammen
De Britse Labourpremier Tony Blair wil een einde maken aan de wildgroei van vertrouwelijke informatiebijeenkomsten voor journalisten die de geloofwaardigheid van zijn regering dreigt te ondermijnen.



Onvoldoende toezicht op markt telecommunicatie
Het college dat toezicht houdt op de Nederlandse telecommunicatiemarkt (OPTA), heeft onvoldoende bevoegdheden om zijn taak goed te kunnen uitvoeren. De toezichthouder wil prijsveranderingen van PTT Telecom van te voren kunnen toetsen en ingrijpen in overleg tussen aanbieders over het gebruik van elkaars netwerken.



Miljardendeal in amusementswereld VS
In de Verenigde Staten ontstaat een nieuwe gigant op het gebied van media en amusement. Universal Studios doet het merendeel van zijn tv-belangen over aan het mediabedrijf HSN. Met de gisteren bekendgemaakte transactie is bijna 5,3 miljard dollar (10,6 miljard gulden) gemoeid.



Smaak van het Internetpubliek
Wat is het geheim van een succesvolle elektronische krant? Over deze vraag bogen zich eind vorige week ongeveer 20 sprekers en 200 deelnemers uit de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Europa en Azië op de conferentie Beyond the Printed Word in de RAI in Amsterdam.




Het Museum of London presenteert een online expositie over Bethlem Royal Hospital, het oudste krankzinnigengesticht ter wereld (geopend in in 1247). Te zien zijn o.a. angstaanjagende, paarse fotografische platen waarop slachtoffers van 'acute manie' en ijzingwekkende behandelmethoden. Daarnaast exposeert het museum koninklijke kleding en aspecten van het Londense leven vanaf het begin van de jaartelling. (www.museum-london.org.uk/MOLsite/menu.html)

NRC Webpagina's
21 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)