U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Uitgeversfusie prelude op zeggenschapsdebat
De fusie die Reed Elsvier en Wolters Kluwer deze week aankondigden voedt het debat over de zeggenschap van aandeelhouders en de macht commissarissen. Zo wordt een voorschot genomen op de discussie die komend jaar verwacht mag worden over het rapport van de commissie Peters.



Kritiek van VEB op samensmelting grote uitgevers
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) gaat zich verzetten tegen de beperking van de zeggenschapsrechten bij de fusie van Wolters Kluwer en Elsevier en tegen de benoeming van twee ex-Elsevier bestuurders als commissaris.



Wraak, kunst, passie en vragen
Als alles goed was zou kunst de media moeten beheersen. Emoties, passies, grensverlegging - wat wil eens mens meer? Maar weekbladen zetten kunstartikelen meestal achterin - net als de dagbladen trouwens. Soms nog net vóór economie, meestal erachter en dat is de hiërarchie.




Hoog opgeleide vrouwen in de techniek zijn vaak moeilijk te vinden. Om het zoeken te vereenvoudigen heeft de Stichting Vrouwen en Hoger Technisch Onderwijs (VHTO) op Internet een databank met een groot aantal namen van technische vrouwen geopend. In het bestand staan veertig Nederlandse vrouwen. In totaal zijn 881 vrouwen uit zeven Europese landen in de databank te vinden.
(www.shu.ac.uk/witec)



NRC Webpagina's
16 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)