U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Content op zoek naar versterking
DEN HAAG, 16 OKT. Uitzendorganisatie Content is binnen de branche op zoek naar een strategische partner. Daarbij kan het gaan om een internationale alliantie of een overname door Content. Ook kan Content zelf door een andere uitzendonderneming worden ingelijfd. Dat zegt S. Tóth, bestuursvoorzitter van Content, vandaag in deze krant. Als de gewenste combinatie eenmaal goed van de grond is gekomen, zal Tóth naar eigen zeggen niet lang meer als bestuursvoorzitter aanblijven. Dat is een verrassing omdat ze eind vorig jaar, bij de verkoop van een groot pakket aandelen, verklaarde ,,langdurig aan de onderneming verbonden te (zullen) blijven''. Tóth: ,,Daarmee heb ik vooral duidelijk willen maken dat ik die 40 procent niet heb verkocht om direct weg te kunnen gaan. Bovendien blijf ik met 15 procent grootaandeelhouder en blijf ik als commissaris nauw betrokken bij het bedrijf. Maar na 25 jaar is elke organisatie toe aan een nieuwe leiding.''

Van Mierlo: meer geld van EU voor Oost-Europeanen
TALLINN, 16 OKT. De Europese Unie moet meer geld uittrekken voor steun aan de elf Midden- en Oost-Europese landen die willen toetreden. Een groter deel van dat geld moet worden besteed voor landen die de Europese Commissie nog niet geschikt acht om daarover al volgend jaar te onderhandelen. Het gaat daarbij om Letland, Litouwen, Bulgarije, Roemenië en Slowakije.

Mishandeling van kinderen: jaarlijks veertig doden
ROTTERDAM, 16 OKT. Naar schatting veertig kinderen overlijden jaarlijks aan de gevolgen van mishandeling of ernstige verwaarlozing. Dat blijkt uit een onderzoek naar fataal verlopende kindermishandeling van de Universiteit van Utrecht in opdracht van de Werkgroep Meldpunt Kindermishandeling.

VS toch ontstemd over Shell in Iran
WASHINGTON, 16 OKT. De Amerikaanse regering ontkent dat zij heeft ingestemd met de aanleg van een aardgasleiding van Turkmenistan door Iran naar Turkije, waarbij Shell een leidende rol wil spelen. Het project zal nauwgezet worden beoordeeld op mogelijke overtreding van de Sanctiewet tegen Iran en Libië.

Doema buigt voor wensen Jeltsin
MOSKOU, 16 OKT. Het door communisten en nationalisten overheerste Russische parlement is gisteren op het laatste nippertje een confrontatie met president Boris Jeltsin uit de weg gegaan. Met een nipte meerderheid van 228 van de 450 stemmen besloot de Doema een motie van wantrouwen tegen de regering voorlopig niet in stemming te brengen.

Celstraf geëist tegen Spaanse ex-minister
MADRID, 16 OKT. Voor het Spaanse hooggerechtshof is 23 jaar gevangenis geëist tegen ex-minister van Binnenlandse Zaken José Barrionuevo (socialist) en ex-staatssecretaris Rafael Vera wegens betrokkenheid bij de oprichting van doodseskaders tegen de Baskische ETA.

CDA nog steeds op verlies
DEN HAAG, 16 OKT. Als nu verkiezingen gehouden zouden worden, zou het CDA 6 à 7 zetels in de Tweede Kamer inleveren. Dit blijkt uit een peiling van Inter/View.

NRC Webpagina's
16 OKTOBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)