U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Mensensmokkel uit Irak aangepakt
Nederland en Turkije gaan nauwer samenwerken in de strijd tegen mensensmokkelaars die vanuit Turkije opereren.


E C O N O M I E :


SHB gelast beëindiging actie-oproep
De Stichting Samenwerkende Havenbedrijven (SHB) in Rotterdam heeft de voorzitter van de ondernemingsraad J. Toussaint vanochtend gelast op te houden met het voorbereiden van acties.


H O O F D A R T I K E L :


Afrikaans patroon
De veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft opnieuw het nakijken. De cobra's van ex-president Denis Sassou-Nguesso hebben Congo-Brazzaville overgenomen van Sassou's opvolger, president Pascal Lissouba. De raad had overwogen in te grijpen, maar hij kwam te laat. Het is in Afrika langzamerhand een vast patroon: militaire krachtpatserij smoort ieder vredesinitiatief. Laurent Kabila, de nieuwe baas in het naburige Kinshasa, volhardt in zijn weigering de VN de massamoord van zijn troepen op Hutu-vluchtelingen te laten onderzoeken. Sassou, een dictator van marxistische snit, heeft nu het gekozen staatshoofd Lissouba het land uitgejaagd. In Afrika waait een nieuwe wind, maar die komt nog steeds uit de verkeerde hoek.


S P O R T :


PSV verzuimt te profiteren van goochelact Roda-doelman
Ironisch sprak PSV-coach Dick Advocaat van een ,,sluimerende onrust'' in zijn selectie, maar een groot acteur is de Haagse straatvechter nooit geweest. Opnieuw maakte zijn aanvalsleider Luc Nilis de negentig minuten niet vol en het begint er verdacht veel op te lijken dat de Belgische spits over andere medische rapporten van zichzelf beschikt dan zijn trainer. Maar wil PSV concurrent Ajax niet al voor de winterstop uit het oog verliezen, dan zal Nilis toch snel maximaal inzetbaar moeten zijn.


NRC Webpagina's
16 OKTOBER 1997


Rabobank - financieel advies

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)