U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Aanleg vijfde baan half jaar eerder
Met de aanleg van de vijfde start- en landingsbaan op de luchthaven Schiphol kan een half jaar eerder worden begonnen. Het kabinet bereikte gisteren overeenstemming over stroomlijning van de procedures, waardoor de aanleg kan worden versneld dan wel vertraging kan worden voorkomen.


E C O N O M I E :


Mijlpaal in VS in strijd tegen passief roken
De Amerikaanse tabaksindustrie en de advocaten van 60.000 stewards en stewardessen zijn het gisteren in Miami eens geworden over een schikking van 300 miljoen dollar. Het geld gaat naar een stichting die onderzoek moet gaan doen naar de gevolgen van passief roken.


H O O F D A R T I K E L :


Dijkstals daden
De politicus Hans Dijkstal bestaat uit twee personen. Er is de vice-premier, annex aanvoerder in het kabinet van het VVD-blok bewindslieden en er is de minister van binnenlandse zaken. Als vice-premier heeft Dijkstal zich de afgelopen jaren prima van zijn taak gekweten. Het samengaan van de (voormalige) politieke tegenpolen PvdA en VVD in één kabinet was eenwaagstuk. De dualistische rol die VVD-leider Bolkestein van het begin af aanvoor zichzelf als fractievoorzitter opeiste, maakte de paarse coalitie tot een nog gewaagder experiment.


S P O R T :


Jong Oranje zeker van eindronde EK voetbal
Jong Oranje heeft zich geplaatst voor de eindronde van het Europees kampioenschap voetbal, volgend jaar zomer op een nog nader te bepalen plaats. In het laatste groepsduel werd Turkije gisteren in Utrecht met 3-0 verslagen. De selectie van bondscoach Hans Dorjee eindigde daardoor met negentien punten uit acht wedstrijden op de eerste plaats in groep zeven.


C O L U M N :


Brief aan de heer Gümüs
Geachte heer Gümüs, Terug in Turkije! En? Goede reis gehad? Volgens mij was het wel een gezellige charter. Buiten het actiecomité zag ik de ploegen van alle journaals, actualiteitenrubrieken, radioprogramma's plus mijn schrijvende collega's van alle kranten en de daarbij behorende fotografen. Waar sliep al dat volk?


Z a t e r d a g s B i j v o e g s e l :


Simonis
Een paar duizend mensen in Nederland, zo meldde het NOS -journaal donderdag, dragen een door de Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie verstrekte penning om hun hals, met de mededeling dat ze niet gereanimeerd wensen te worden na een ernstig ongeval. Als het ding me niet zo deed denken aan de penning van de hondenbelasting die mijn inmiddels geëuthanaseerde hond aan haar halsband droeg, zou ik ook wel zo'n ketting willen.


NRC Webpagina's
11 OKTOBER 1997


Rabobank - financieel advies

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)