U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Jeltsin voor verdrag, Clinton tegen
WASHINGTON / STRAATSBURG, 11 OKT. De Russische president Boris Jeltsin heeft zich gisteren op de topconferentie van de Raad van Europa in Straatsburg voorstander getoond van de uitbanning van anti-persoonsmijnen. Jeltsin zei dit na de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan de Internationale Campagne tegen landmijnen. De Amerikaanse president Bill Clinton blijft bij zijn afwijzing van het verdrag tegen landmijnen.

Richardson: VS nalatig tegenover Verenigde Naties
NEW YORK, 11 OKT. De VS moeten hun geloofwaardigheid bij de VN herstellen. Dit zegt de Amerikaanse VN-ambassadeur Bill Richardson vandaag in een vraaggesprek met deze krant. ,,Ons imago is geschaad. Ik ben persoonlijk zeer teleurgesteld dat wij nalatig zijn geweest'', zegt Richardson over de hoge schuld van de VS aan de VN.

Arrestaties voor moord journaliste
AMSTERDAM, 11 OKT. De Amsterdamse politie heeft gisteravond in samenwerking met Ierse collega's twee Ieren gearresteerd die worden verdacht van de moord vorig jaar in Dublin op een vrouwelijke journalist, Veronica Guerin.

Parlement wordt 'stempelmachine'
DEN HAAG, 11 OKT. CDA-Kamerlid V. van der Burg maakt zich grote zorgen over ,,de devaluatie'' van het parlement. De invloed van de partijen op de fracties is volgens hem te groot. ,,De Kamer dreigt nu te verworden tot stempelmachine'', zegt hij in een vraaggesprek.

Kok: letten op oplopende inflatie
DEN HAAG, 11 OKT. Premier Kok vindt de oplopende inflatie in Nederland ,,reden voor oplettendheid''. Dit zei Kok gisteren na de ministerraad. De inflatie is gestegen naar 2,6 procent, waarmee Nederland na Griekenland de hoogste inflatie in Europa heeft.

Van Hulten legt functie D66 neer
HILVERSUM, 11 OKT. De voorzitter van de programmacommissie van D66, M. van Hulten, heeft zijn functie neergelegd. Hij is het uit overwegingen van milieubehoud niet eens met een beoogde jaarlijkse economische groei van drie procent, zoals in het verkiezingsprogram staat.

Aantal doden in Mexico naar 400
MEXICO-STAD, 11 OKT. Ongeveer 400 mensen zijn omgekomen bij overtrekken van de orkaan Pauline over Acapulco en andere plaatsen langs de Mexicaanse westkust. Dat heeft het Rode Kruis gisteren in Mexico-stad meegedeeld.

Hockeyelftal verslaat Z-Korea
ADELAIDE, 11 OKT. Het Nederlands hockeyelftal heeft in Australië de eerste wedstrijd van het toernooi om de Champions Trophy gewonnen. Het versloeg vannacht Zuid-Korea met 3-1.

Castro herkozen
HAVANA, 11 OKT. De regerende communistische partij van Cuba heeft Fidel Castro (71) gisteren opnieuw gekozen tot eerste secretaris. Zijn broer Raul (66) behield zijn post van tweede secretaris.

NRC Webpagina's
11 OKTOBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)