U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Dijkstal kritiseert optreden van Peper in zaak-Brinkman
DEN HAAG, 3 OKT. Minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) verwijt burgemeester Peper van Rotterdam dat hij zijn korpschef publiekelijk heeft laten vallen. Nadat Brinkman in de media begon terug te slaan, ,,was er geen weg terug naar herstel van vertrouwen''. Dat zei Dijkstal gisteren in de Tweede Kamer tijdens een debat over zijn beleid in de kwestie-Brinkman.

Euro laat index van Damrak ongemoeid
ROTTERDAM, 3 OKT. Beursbedrijf Amsterdam Exchanges (AEX) zal bij de invoering van de gemeenschappelijke Europese munt euro, de beursbarometer AEX-index ongewijzigd laten. De waarde van de index van de 25 meest verhandelde fondsen wordt niet, zoals de koersen, gedeeld door de waarde van de euro (momenteel 2,20 gulden). Dat zegt president-directeur G.A. Möller van Amsterdam Exchanges vandaag in een interview met NRC Handelsblad. Met zijn uitspraak loopt Möller vooruit op een beursrapport over de gevolgen van de Economische en Monetaire Unie (EMU) voor het Damrak.

Wallage: kabinet moet Philips en KPN de les lezen
AMSTERDAM, 3 OKT. Het kabinet moet de directies van Philips en KPN aanspreken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en ze bewegen met hun hoofdkantoren in Eindhoven en Groningen te blijven. Dat zegt PvdA-fractievoorzitter J. Wallage naar aanleiding van het voornemen van Philips met het hoofdkantoor naar de zuidas in Amsterdam te verhuizen.

'Zestienhoven levensvatbaar als zakenluchthaven'
ROTTERDAM, 3 OKT. Rotterdam-Airport kan binnen strikte milieuvoorwaarden worden omgevormd tot zakenluchthaven met een levensvatbare exploitatie. Deze conclusie trekken de gemeente Rotterdam en de exploitant van Rotterdam Airport, de luchthaven Schiphol N.V., op basis van een aantal studies over de toekomst van het omstreden vliegveld.

Weer aardbeving in Midden-Italië
ROME, 3 OKT. Midden-Italië is vanochtend opnieuw getroffen door een aardbeving. De beving richtte schade aan aan de basiliek van St. Franciscus in Assisi. Persoonlijke ongelukken deden zich bij de nieuwe beving, die een kracht had van 5,1 op de schaal van Richter, voor zover bekend niet voor. Een week geleden vielen door een aardbeving in het gebied elf doden en werd aanzienlijke schade aangericht aan rond vijftienhonderd gebouwen - waaronder de basiliek van Assisi.

Canada trekt uit protest ambassadeur uit Israel terug
OTTAWA, 3 OKT. Canada heeft gisteren zijn ambassadeur in Jeruzalem teruggeroepen, uit protest tegen het gebruik van vervalste Canadese paspoorten door twee vermeende Israelische geheim agenten in Jordanië.

Bolkestein: Marshallplan voor Rusland zinloos
DEN HAAG, 3 OKT. Een nieuw Marshallplan voor Rusland is zinloos en ongewenst, aldus VVD-fractieleider Bolkestein. Volgens hem ontbreekt een vruchtbare basis voor een Westerse kapitaalinjectie, omdat Rusland geen democratie is en geen markteconomie heeft. Bovendien is het land niet kapitaalarm. De VVD-voorman distantieert zich hiermee van het pleidooi van premier Kok voor een transatlantisch hulpplan naar analogie van de Marshallhulp die West-Europa na de Tweede Wereldoorlog van de Verenigde Staten ontving.

Kamer: varieer hoogte eigen bijdrage
DEN HAAG, 3 OKT. Een meerderheid in de Tweede Kamer pleit voor invoering van een stelsel van eigen bijdragen in de gezondheidszorg waarbij het maximaal te betalen bedrag wordt bepaald door het inkomen. Maar binnen de coalitie bestaat onenigheid over dit voorstel.

Ajax loot Udinese, Twente Aarhus
GENEVE, 3 OKT. Ajax ontmoet in de tweede ronde van de strijd om de UEFA Cup het Italiaanse Udinese. De Amsterdammers spelen eerst thuis. FC Twente lootte in hetzelfde toernooi tegen AGF Aarhus. Roda JC, dat gisteren met 10-0 het Israelische Hapoel Beer Sheva uitschakelde, wacht in de tweede ronde van het Europa Cup 2-toernooi Primorje Ajdovscina uit Slovenië.

NRC Webpagina's
3 OKTOBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)