U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Geen dutje der rechtvaardigen
Kennelijk moeten sommige schrijvers zich bekeren tot het christelijke geloof voordat ze een uitgebreid portret op de tv waard zijn. Die eer bewees de IKON gisteravond aan Willem Jan Otten in het programma Het nieuwe gezicht van Mary Michon. Zouden ze ook op zijn stoep hebben gestaan als hij gedichten en romans was blijven schrijven als de ongelovige hond die hij vroeger geacht werd te zijn?


T V   V O O R A F :


Schieten op Britse sterren
Als je eens een hele avond lang rustig naar één kanaal wilt kijken, is BBC2 op vrijdag een prima keus. Informatieve documentaires, spannende series, een betere film en veel humor.


F I L M   V O O R A F :


Clerks
,,Ik had hier niet eens moeten zijn vandaag!'' Deze uitroep is een van de running gags in de film Clerks. Winkelbediende Dante Hicks wordt op zijn vrije dag gebeld: er is iemand ziek, hij moet invallen. Chagrijnig gaat hij naar de Quick Stop Groceries, een treurige mini-supermarkt. Het slot van de metalen rolluiken blijkt dichtgeplakt met kauwgom. Laconiek alsof hij niet anders had verwacht, plakt Dante een groot stuk papier op de dichte luiken: I ASSURE YOU WE'RE OPEN. De hele film door vraagt iedereen: ,,Bent u open?''

NRC Webpagina's
3 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)