U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Polygram nu met eigen filmdistributie in de VS Eindelijk tussen de haaien
Met The Game waagt Polygram zich voor het eerst geheel op eigen kracht in het hol van de leeuw: Amerika, de thuismarkt van de grote studio's. The Game is met 75 miljoen dollar de duurste film die Polygram ooit heeft gemaakt. Veel belangrijker dan de kosten is dat The Game als eerste grote speelfilm door Polygram wordt uitgebracht via het eigen distributiekanaal in de Verenigde Staten.



De Abroller is zo 'hot' niet meer
Kooptelevisie is nog altijd een hit in Nederland, maar het genre lijkt minder populair te worden.



Licht prikkelend over uitvaart
Sinds het Apeldoornse uitvaartverzorgingsbedrijf Monuta maandag met een nieuwe reclamecampagne begon, heeft het bijbehorende 0800-nummer al enige honderden telefoontjes geregistreerd. ,,Ze waren overwegend positief,'' zegt reclamechef Bob van Laatum desgevraagd. Opmerkelijk is de campagne dan ook wel. ,,Ik wil een hele mooie kist,'' staat er bijvoorbeeld, en daaronder, tussen haakjes: ,,piloot, 40 jaar.'' Of, in een andere advertentie: ,,Ik wil absoluut niet gecremeerd worden'' met als afzender: ,,brandweerman, 52 jaar.''



Nederlandse Journalisten vrij
Twee Nederlandse journalisten zijn gisteren gearresteerd in Jakarta. Ordetroepen namen S. Vaessen (NOS) en R. Frisart (GPD) mee toen zij een congres van de vakbond SBSI bijwoonden. De journalisten werden gisteravond weer vrijgelaten.



De vijandbeelden van een Oostenrijkse krant
In het toneelstuk Stecken, Stab und Stangl, dat vanavond in Wenen in premiere gaat, neemt Elfriede Jelinek de Neue Kronen-Zeitung op de korrel. Het stuk gaat over ,,de demoralisering en verloedering van de Oostenrijkse pers''.




De website van de Duitse zender ARD linkt door naar de sites van alle omroepen die op Duitsland 1 uitzenden. Onder het kopje 'Surftips' staan tientallen links naar radio- en televisieprogramma's, waaronder het zondagse Presseclub, Kulturreport en Pro & Contra.

In Presseclub discussiëren iedere zondagmiddag rond lunchtijd redacteuren van gerenommeerde Duitse kranten en bladen als Die Zeit, de Frankfurter Allgemeine Zeitung en de Spiegel, vaak in het gezelschap van correspondenten van buitenlandse kranten, over actuele thema's. Morgen gaat het over de vraag of de sociaal-democratische SPD nog wel een moderne partij is.

Via een forum op de website kunnen surfers discussiëren over de thema's die in Presseclub worden aangesneden. Een prima aanvulling op de live radiodiscussie waarmee het programma elke week afsluit.

In de rubriek Korrespondentenwelt stellen ARD-correspondenten zich voor. Ze vertellen over hun werk en geven hun favoriete lokale links. Via aanklikbare kaartjes worden bezoekers doorgesluisd naar collega's in andere steden en landen. Van Thomas Baumann in Praag, die daar aan het hoofd van de ARD-studio staat, surfen we door naar Hardy Kühnrich, de ARD-correspondente in Warschau. Wie zich alvast in de Poolse parlementsverkiezingen over enkele weken wil verdiepen, kan een virtueel bezoek aan het paleis van president Walesa brengen (www.prezydent.pl).

De ARD-site heeft veel te bieden voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in politiek en buitenlands nieuws. (www.ard.de)

NRC Webpagina's
20 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)