U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Machtsstrijd om ziekenhuis beslist
Medisch-specialisten, ziekenhuizen en zorgverzekeraarshebben hun conflict over de organisatie van het ziekenhuis bijgelegd. Despecialisten gaan er mee akkoord dat de directie uiteindelijk de baas is inhet ziekenhuis.


E C O N O M I E :


Onderzoek justitie naar prijzen cd's
Het openbaar ministerie in Utrecht is deze week een strafrechtelijk onderzoek begonnen tegen platenmaatschappij Arcade Music Company. Justitie verdenkt Arcade ervan winkeliers te hebben gedwongen de verkoopprijzen van compact discs kunstmatig hoog te houden.


H O O F D A R T I K E L :


Opsporing verzocht
De veelvoorkomende criminaliteit is sinds twee jaar onmiskenbaar aan hetdalen, meldt minister Sorgdrager (Justitie) in de toelichting op haarbegroting. De daling betreft niet alleen de kleine criminaliteit, maar ookwoninginbraken, roofovervallen en autodiefstallen. Uit enqutes onder debevolking blijkt dat de daling reëel is en niet berust op eenregistratie-effect.


S P O R T :


Clubs bang voor kwetsende taal van supporters
In een poging kwetsende spreekkoren te voorkomen, laten Ajax en Feyenoord dit seizoen bij de onderlinge wedstrijden geen fans van de bezoekende club meer toe. Op 26 oktober zullen in Amsterdam, bij de eerste Ajax-Feyenoord sinds de rellen in Beverwijk, alleen supporters van de thuisclub aanwezig zijn. Rotterdamse fans kunnen de wedstrijd in het eigen stadion volgen op een groot videoscherm.


C O L U M N :


Fax aan Gronings Studenten Corps
Vrinden en vrindinnen, Twee vervelende incidenten deze week. Een dood en de ander bijna. Kan gebeuren. Dat van die bijna dode zou ik me niet te veel aanrekenen. Het is natuurlijk dom van zo'n jongen om zo lam als een duivel naast zijn tentje te gaan liggen tukken. Dan vraag je om moeilijkheden.


Z O M E R H I T S :


Onze-lieve-vrouwe van de zomer
Ook wie nooit naar de Top 40 luistert, kent ze. Overal klinken de zomerhits, op de stranden en op de terrassen. Deze week de zomerhit van 1987.

NRC Webpagina's
20 SEPTEMBER 1997

Lotus

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)